FC Twente Nieuws

Hilgers openhartig: "Ik wil zeker uitkomen voor Indonesië"

Hilgers openhartig: "Ik wil zeker uitkomen voor Indonesië"

Mees Hilgers is één van de positieve verrassingen van dit moment. De verwachting was dat Pröpper samen met Dumic het verdedigende hart zou gaan vormen, maar daar dacht Jans anders over. Hilgers kreeg de kans centraal naast Pröpper en greep deze met beide handen aan.

Omdat hij een Indonesische moeder heeft kan hij in de toekomst uitkomen voor het nationale elftal van Indonesië. In de media is Hilgers bijna dagelijks het onderwerp van gesprek, helemaal toen de bondscoach uitsprak de verdediger graag op te willen roepen.

Vorige week liet Hilgers weten nog niets te hebben gehoord van de Indonesische voetbalbond, PSSI, maar daar is nu verandering in gekomen. "Afgelopen week hebben ze mij een brief gestuurd met een oproep om te komen spelen voor Indonesië. Op dit moment zijn ik en mijn makelaar de papieren aan het bestuderen om te zien hoe alles werkt om uit te kunnen komen voor Indonesië."

De grote vraag is natuurlijk of de speler zelf ook uit wil komen voor Indonesië. Het antwoord is een volmondig 'ja'. "Ik wil uitkomen voor Indonesië, maar we moeten nu eerst bekijken hoe alles in z'n werk gaat voordat ik beslissingen ga maken."

Wat stond er in de brief en weet Hilgers zeker dat het een officiële brief was en geen slechte grap? "Ja, het is een officiële brief. Hij kwam van PSSI. Er staat dat ik me bij het team kan voegen." Waar sta je in het proces? "We zitten nog in het begin. Mijn zaakwaarnemer bekijkt de papieren en controleert of alles correct is. Van daaruit kunnen we sneller handelen. Maar het Indonesisch team is interessant voor mij."

Dan wordt hem gevraagd waarom hij uit wil komen voor Indonesië en niet voor Nederland. "Zoals ik al zei, we zijn nu alles aan het bekijken, maar alles is nog open. Ik ben nog jong, doe het vrij goed, maar ik weet nog niet hoe ver ik ga komen in mijn carrière. We bekijken de papier, maar ik wil zeker uitkomen voor Indonesië. Het is zo'n groot en prachtig land en het is een eer om voor al die mensen te kunnen spelen", zo besluit hij het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties