FC Twente Nieuws

Hilgers over zijn keuze voor FC Twente: "Dan besef je niet wat de gevolgen zijn"

Hilgers over zijn keuze voor FC Twente: "Dan besef je niet wat de gevolgen zijn"

Mees Hilgers is één van de vier talenten die afgelopen zomer de overstap maakten van de FC Twente / Heracles Academie naar FC Twente. De verdediger tekende een contract tot media 2023 met een optie voor nog een extra seizoen. Afgelopen zondag, uitgerekend tijdens de winstpartij tegen Ajax in de ArenA, maakte hij zijn debuut. Een wedstrijd om nooit te vergeten.

Voor de wedstrijd had Hilgers al zitten rekenen hoe groot zijn kansen waren om zijn eerste minuten te maken in het shirt van FC Twente. De andere drie talenten, Oosterwolde, Staring en Van Leeuwen hadden hun debuut allemaal al gemaakt.

"Stel dat er iemand uitvalt, dan zou ik normaal gesproken de eerste zijn die erin zou komen. Ik leefde dus wel met een bijzonder gevoel naar de wedstrijd toe." Hilgers viel in bij een 1-1 stand en maakte de winnende treffer van Menig van dichtbij mee. "Dit zal ik mijn hele leven niet meer vergeten", zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dat hij bij FC Twente speelt is toch wel bijzonder te noemen. Hilgers komt uit Nijkerk en kon destijds ook naar Vitesse, dat een stuk dichterbij huis ligt. "Twente was van die clubs veruit de beste, het was op dat moment de topclub van Nederland. Als je 10 jaar oud bent en niet zoveel verstand hebt van reizen en afstanden, dan besef je niet wat de gevolgen zijn."

De gevolgen waren dagelijks om 5:15 uur opstaan en om 6:00 werd hij opgehaald door een busje. Deze bracht hem naar school, daarna volgde de training waarna hij weer door hetzelfde busje terug naar huis werd gebracht. "Om 20.00 uur, soms 21.00 uur, was ik dan weer thuis. Daarna moest ik nog eten en ging ik snel naar bed. Doe het maar als je 11 bent."

[google]

Inmiddels woont Hilgers al drie jaar op zichzelf in Enschede. Met zijn debuut is één van zijn dromen uitgekomen, maar nu hoopt hij ook op meer. "Ik ben blij met elke minuut die ik krijg. Ik doe op vrije dagen krachttrainingen en maak op de club gebruik van de extra trainingen die op het gebied van wendbaarheid en snelheid aangeboden worden. Voetbal is mijn lifestyle."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties