FC Twente Nieuws

Hilgers overtuigd: "Deze zomer wil ik mijn debuut maken voor Jong Oranje"

Hilgers overtuigd: "Deze zomer wil ik mijn debuut maken voor Jong Oranje"

Momenteel is Mees Hilgers uit de roulatie met een liesblessure. Voor zijn blessure maakte hij furore bij FC Twente en dwong een basisplaats af. Zijn spel was Feyenoord al opgevallen, maar hoe zit het met de mensen in Zeist?

"Ik heb nog niks van de KNVB gehoord", beantwoordt de jongeling bij Voetbaltijd. "Deze zomer wil ik mijn debuut maken voor Jong Oranje." Eind vorig jaar gaf hij nog aan uit te willen komen voor Indonesië, maar dat ligt nu wat anders.

"Indonesië had me laatst bericht en daar hebben we op gezegd: 'nu nog niet'. Ik ben nu 20 en wil proberen er het maximale uit te halen", verklaart de centrale verdediger, "daar gaan we gewoon voor. Als ik wat ouder ben dan zien we wel waar het schip strandt."

Vaste tafelgast René Wagelaar vindt dat Hilgers zeker in aanmerking komt voor Jong Oranje. "Er hebben zoveel spelers in gezeten die minder waren dan Mees", vergelijkt hij. "Zowel links als rechts centraal, heel veel kan ik er opnoemen. Daar is hij zeker klaar voor, ik zou niet weten waarom niet."

Kijkend naar zijn grootste concurrenten bij Jong Oranje heeft Hilgers zijn lijstje al klaar. "Per Schuurs, Sven Botman, maar Botman staat links", aldus Hilgers. Wagelaar: "Die zijn wel verder, maar je vraagt of hij er bij kan, dan zeg ik: direct. Hij hoeft niet meteen basis te spelen, maar hij kan zeker uitgekozen worden."

"Je hebt ook Kasanwirjo van FC Groningen", benoemt Hilgers nog een concurrent. Wagelaar is het met hem eens. "Ook een goede speler, al lag hij van het weekend wat te slapen." Hilgers is overtuigd van zijn kunnen. "Ik heb niks gezien, maar ik denk dat ik er gewoon bij hoor."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties