FC Twente Nieuws

Hilgers waakt voor onderschatting: "Niet dat we even heen en weer vliegen"

Hilgers waakt voor onderschatting: "Niet  dat we even heen en weer vliegen"

FC Twente gaat donderdagavond voor het eerst sinds acht jaar weer een Europese wedstrijd spelen. In 2014 was toen Qarabag de tegenstander van FC Twente. Destijds was Mees Hilgers een 13-jarig talent uit de academie van de Tukkers. Acht jaar later is Hilgers een vaste basiskracht en gaat hij donderdag zijn eerste Europese wedstrijd voetballen.

“Ik ben heel blij dat we FC Twente weer de status hebben kunnen geven die bij de club past. Er is de afgelopen jaren heel veel gebeurd bij de club, tot de degradatie aan toe”, aldus de centrale verdediger in gesprek met De Telegraaf. “Maar FC Twente is weer helemaal terug. Europees voetbal hoort bij een club met zo’n achterban en geschiedenis.”

FC Twente begint het Conference League seizoen met nagenoeg dezelfde selectie als waarmee het vorig eredivisieseizoen eindigde. “Het is heel bijzonder om dit nu te kunnen meemaken. Het is extra mooi dat we dit als groep vorig seizoen hebben afgedwongen en dat we dit nu ook als groep mee gaan maken, omdat het elftal deze zomer vrijwel geheel intact is gebleven.”

In de selectie van de Tukkers zijn er enkelen die Europees voetbal hebben meegemaakt. “Het leeft enorm. Er wordt veel over gesproken in de groep. Sander Boschker en Wout Brama hebben ook wel dingen verteld over het verleden. Over die wedstrijd bij min vijftien, waarbij iedereen met mutsen en sjaals was ingepakt. In Europese wedstrijden kun je met heel onverwachte dingen geconfronteerd worden.”

De eerste horde voor FC Twente is FK Cukaricki. Hilgers waakt voor onderschatting bij de club uit Enschede. “Het is een fysiek sterke ploeg, die hard werkt en veel strijd in de wedstrijd legt. We moeten niet denken dat we even heen en weer vliegen om een wedstrijd te winnen. Het gaat een lastige avond worden”, vertelt de verdediger.

Mocht FC Twente het tweeluik met FK Cukaricki winnend afsluiten, dan staat in de play-offronde Fiorentina op de planning. “Het gaat niet eenvoudig worden. Maar het zou geweldig zijn om de groepsfase te bereiken, zodat we nog veel Europese wedstrijden kunnen spelen dit seizoen. Daar gaan we keihard voor strijden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties