FC Twente Nieuws

Hoe Feyenoord Ruiz in 2009 in de armen van FC Twente dreef

Hoe Feyenoord Ruiz in 2009 in de armen van FC Twente dreef

Zaterdag wordt er afscheid genomen van één van de beste voetballers in de geschiedenis van FC Twente. Dan speelt Bryan Ruiz met LD Alajuelense zijn afscheidswedstrijd tegen FC Twente. Het zijn de enige twee ploegen met wie hij een titel pakte in zijn imposante loopbaan. Toch was de komst van Ruiz een gelukje, want het was Feyenoord die de aanvaller in de handen van FC Twente dreef.

Ruiz was niet de nummer één op het lijstje van voormalig FC Twente-voorzitter Joop Munsterman en diens rechterhand Aldo van der Laan. Het was Roda JC-aanvaller Sekou Cissé die in 2009 naar Enschede moest komen. De deal leek rond te komen, totdat Feyenoord de linksbuiten voor de neus van FC Twente wegkaapte.

Munsterman en Van der Laan pakten de lijst erbij waar ook de naam van Bryan Ruiz, destijds speler van KAA Gent, op stond. Ook nu ging het bijna mis, want Munsterman zag niet veel heil in de komst van de Costa Ricaan. Het was uiteindelijk Van der Laan die de transfer er doorheen drukte.

"Zijn eerste drie ballen stuiterden van zijn benen af, toen dachten we: o god, wat hebben we nu in huis gehaald", weet Munsterman zich te herinneren in gesprek met RTV Oost. Uiteindelijk werd Ruiz de gevierde man met 24 treffer en 9 assists.

Wat het verhaal extra pikant maakt, is dat Cissé er bij Feyenoord niets van bakte. Hij kreeg al snel last van zijn teen. Volgens Feyenoord-trainer Mario Been omdat hij te kleine schoenen droeg, maar de speler bleek al enige tijd een breuk te hebben in zijn teen. Deze was over het hoofd gezien bij een scan. "Als hij voor ons had gekozen, waren we geen kampioen geworden", is Van der Laan dan ook stellig. "Dan was hij bij ons het hele seizoen geblesseerd geweest en au gehad aan zijn teen. Die mazzel moet je er bij hebben."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties