FC Twente Nieuws

Hoe verging het de bij FC Twente vertrokken Spanjaarden afgelopen seizoen?

Hoe verging het de bij FC Twente vertrokken Spanjaarden afgelopen seizoen?

In de zomer van 2019 liet Ted van Leeuwen een karrenvracht aan Spanjaarden naar Enschede komen. De Spaanse talenten moesten onder leiding van de eveneens Spaanse trainer Gonzalo Garcia Garcia fris en aantrekkelijk voetbal gaan spelen. In het eerste gedeelte van het seizoen lukte dit prachtig, verder in het seizoen zakte FC Twente echter weg.

In de zomer van 2020 vertrokken Garcia Garcia, Ted van Leeuwen en bijna alle Spanjaarden die zij naar FC Twente hadden gebracht. Javier Espinosa, Aitor Cantalapiedra en Oriol Busquets verlieten Enschede definitief. José Matos was al eerder afgehaakt wegens een blessure.

Aitor

Aitor Cantalapiedra maakte de mooiste stap. De rechtsbuiten ging die zomer namelijk naar de Griekse topclub Panathinaikos. Bij de Grieken kwam hij afgelopen seizoen tot 17 wedstrijden, waarin hij twee keer wist te scoren en twee assists gaf. Tot nog toe is het avontuur van Aitor in Griekenland dus nog geen succes, echter is hij ook niet compleet gefaald. Aangezien de Spanjaard nog een contract tot 2023 heeft, kan hij het komend seizoen gaan laten zien.

[google]

'Javi'

Javier Espinosa kwam na zijn vertrek bij FC Twente een half jaar zonder club te zitten. Tussendoor leek hij tot ieders verbazing te gaan spelen voor CD Cazalegas, wat uitkomt op het zesde niveau van Spanje. Later bleek dit echter een grap van de behendige middenvelder. In februari 2021 kwam hij terecht op het tweede niveau van Spanje, bij CF Fuenlabrada. Bij die ploeg moest hij het in het restant van het seizoen doen met invalbeurten. Het contract van de kleine middenvelder loopt deze zomer af.

Oriol

Toen Van Leeuwen en Garcia Garcia in de zomer van 2020 afreisde naar Spanje, ontdekten ze bij FC Barcelona B Oriol Busquets. De middenvelder kwam wat later binnen in Enschede, maar speelde na zijn eerste invalbeurt tegen FC Utrecht bijna elke wedstrijd in de basis. Toen hij na het door corona gestaakte seizoen terugkeerde naar Barcelona veranderde dit. De defensieve middenvelder kwam slechts 14 keer in actie, en vaak als invaller. Of de optie voor twee jaar extra deze zomer in zijn contract gelicht zal gaan worden, is daarom nog maar de vraag. Mocht de optie niet gelicht worden, is Busquets deze zomer transfervrij.

José

Het begin van José Matos bij FC Twente was hoopgevend. Een zware blessure deed de linksback echter de das om. Nadat hij pas twee wedstrijden gespeeld had, scheurde hij zijn kruisband. Hij keerde vervolgens terug naar Spanje om te revalideren. Afgelopen seizoen verliep voor de kleine back beter. Matos werd door FC Cádiz verhuurd aan FC Málaga en speelde daar afgelopen seizoen 29 keer voor.

Julio

Julio Pleguezuelo was de Spanjaard die al eerder in Enschede was dan zijn landgenoten. Ook is hij als enige Spanjaard overgebleven in het oosten van Nederland. Pleguezuelo scheurde eerder dit seizoen zijn kruisband en kwam daardoor slechts 19 keer in actie voor de Tukkers. Als de Spaanse centrumverdediger bij FC Twente wilt blijven, zal hij genoegen moeten nemen met een verlaagde contractaanbieding van Jan Streuer. Mocht hij hier geen genoegen mee nemen, zal ook de laatste Spanjaard bij FC Twente vertrekken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties