FC Twente Nieuws

Homo-lied was 'klieren': "Meerderheid die het zingt is niet anti-homo"

Homo-lied was 'klieren': "Meerderheid die het zingt is niet anti-homo"

Afgelopen weekend stond de eredivisie in het teken van acceptatie. Iedereen moet ongeacht zijn geaardheid kunnen genieten en zich welkom voelen in het stadion. Aanvoerder Pröpper droeg een 'one love' aanvoerders band en de cornervlaggen werden tijdelijk vervangen door regenboogvlaggen met daarin het logo van FC Twente.

FC Twente won eenvoudig met 3-0, maar na afloop ging het meer over de spreekkoren vanaf de tribunes. Het liedje 'het zijn de homo's' werd weer eens van stal gehaald en dat werd niet door iedereen gewaardeerd. "Op de dag dat de meeste aanvoerders met zo'n bandje liepen, gaan ze in de Grolsch Veste een homo-liedje zingen. Dat is uiterst ongelukkig", aldus Heracles-watcher Ralph Blijlevens bij de Ballen Verstand.

"Dit lied wordt al 20 jaar gezongen en meestal met Vitesse als lijdend voorwerp. FC Groningen is vanuit het Diekman de aartsrivaal. Dat is met de komst van de nieuwe stadions wel wat veranderd, maar er zit altijd nog wel iets tussen FC Twente en FC Groningen. Dit komt dan net heel ongepast na een bijeenkomst."

Volgens scheidsrechter Fijke Hoogendijk had de stadionspeaker in moeten grijpen. Ten Voorde weet niet zeker of dat de juiste oplossing zou zijn geweest. "Moet de speaker dan reageren? Moet hij wat roepen of gooi je dan olie op het vuur? Het is een hele lastige discussie waar je eigenlijk nooit uit komt. Alles ligt al onder een vergrootglas en dan komt dat lied." Blijlevens: "Het blijft raar dat je op zo'n dag dat lied hoort in de Grolsch Veste."

"Die hadden dat ook gezongen als het niet deze dag was", vervolgt Ten Voorde. "Jong en oud zingt het mee en die hebben er eigenlijk totaal geen gevoel bij. Ze zingen gewoon mee omdat ze Groningen willen klieren." Blijlevens: "Is dat dan de kern van de zaak? Dat ze er geen gevoel bij hebben?" Ten Voorde: "Ik denk dat de meerderheid die het zingt niet anti-homo is." Blijlevens: "Dan is het kuddevolk. Je doet mee omdat je buurman het doet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties