FC Twente Nieuws

Hoofdscout Bleuming: "Of ik geschrokken ben van wat ik heb aangetroffen?"

Hoofdscout Bleuming: "Of ik geschrokken ben van wat ik heb aangetroffen?"

Evert Bleuming is na bijna drie jaar afwezigheid weer terug bij de club waar hij thuishoort, FC Twente. De scout werd in 2015 weggesaneerd toen de club besloot om het hele scoutingsapparaat van de hand te doen. Hij vond in FC Utrecht zijn nieuwe werkgever, maar toen FC Twente weer op de deur klopte was de keuze snel gemaakt.

Bij FC Twente moet hij het scoutingsapparaat weer op gaan tuigen en neemt de taak van hoofd scouting over van Carsten Schüpmann. De videoanalist werd in oktober 2016 aangesteld als de nieuwe hoofdscout, maar zonder ondersteuning en netwerk werd dat geen succes.

"Of ik geschrokken ben van wat ik heb aangetroffen? In de voetballerij schrik je niet zo snel meer, maar dat het allemaal niet optimaal is, mag duidelijk zijn. Ik ben op dit moment het apparaat aan het doorlichten, en aan het kijken hoe de organisatie er na de zomer uit moet gaan zien. De kracht van Heracles nu was altijd de kracht van Twente. Daar moeten we naar terug."

[google]Afgelopen seizoen werden spelers binnengehaald na tips uit het netwerk van Jan van Halst en René Hake, die samen het technische deel op zich namen. Eén van de spelers die werd aangetrokken was Alexander Laukart. Hij werd aangetrokken nadat hij slechts één keer was bekeken. "Scouten is niet naar een wedstrijd gaan en de beste speler ophalen. Scouten is vooral strategie, kijken naar de balans in je eigen selectie en je netwerken aanboren en onderhouden. Bij Utrecht konden we door ons eigen netwerk spelers als Brama en Labyad binnenhalen. Vergis je ook niet in de gunfactor. Makelaars moeten je een bepaalde speler ook echt gunnen. Daarom drink ik ook heel wat koffie", besluit Bleuming lachend het gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Foto: Pro Shots
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties