FC Twente Nieuws

Hoofdscout Bleuming verliest arbitragezaak van FC Twente

Hoofdscout Bleuming verliest arbitragezaak van FC Twente

Er was de afgelopen tijd veel onduidelijkheid over hoofdscout Evert Bleuming. Na een re-integratietraject besloot FC Twente alsnog ontslag voor hem aan te vragen. Het kreeg hierbij een akkoord van het UWV, maar daar dacht niet iedereen hetzelfde over.

Volgens de verzekeringsarts van het UWV was Bleuming arbeidsongeschikt, de arts van FC Twente en de Arbo-arts waren het hier niet mee eens. Bleuming stapte daarom naar de arbitragecommissie van de KNVB.

Zonder succes want de arbitragecommissie stelde het UVW en FC Twente in het gelijk. Het is goed nieuws voor FC Twente die bij een negatieve uitspraak mogelijk diep in de buidel had moeten tasten. Volgens Tom Knipping van Voetbal International claimde Bleuming een vergoeding van 180.000 euro. Ook zou de club hem weer in dienst hebben moeten nemen.

Bleuming kent een lange geschiedenis bij FC Twente. Hij was tien seizoenen actief als speler en had daarna diverse rollen binnen de club zoals hoofd scouting en hoofd opleidingen. In 2015 werd hij weggesaneerd en in 2018 keerde hij na een avontuur bij FC Utrecht terug. Het bleek van korte duur want in april 2020 werd hij opnieuw meegenomen in een saneringsronde.

Deze keer moest de club snijden in het personeelsbestand vanwege de financiële gevolgen van het coronavirus. Dit bleek onterecht omdat Bleuming op dat moment in de ziektewet zat. Nadat er een re-integratietraject was gestart besloot de club via het UWV zijn ontslag aan te vragen wegens arbeidsongeschiktheid. Deze keer handelde FC Twente wel goed, aldus de arbitragecommissie van de KNVB.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties