FC Twente Nieuws

Hoogma onder de indruk van Garcia: "Zijn aanstelling verbaasde mij niet"

Hoogma onder de indruk van Garcia: "Zijn aanstelling verbaasde mij niet"

Zondag om 12:15 uur wordt er in de Grolsch Veste afgetrapt tussen FC Twente en FC Utrecht. Het is een weerzien met twee voormalig FC Twente-spelers Willen Janssen en Justin Hoogma. Laatstgenoemde wordt dit seizoen gehuurd van Hoffenheim en speelde bij Heracles nog samen met FC Twente-trainer Gonzalo Garcia. De jonge verdediger kijkt dan ook uit naar het weerzien met zijn oud-collega.

Dat Garcia nu trainer is van FC Twente verbaast Hoogma allerminst. "Hij heeft echt heel veel verstand van voetbal. Zo veel dat ik gelijk een trainer in hem zag. Voor de buitenwereld was zijn aanstelling bij FC Twente misschien verrassend, maar mij verbaasde het niet. Het zegt genoeg dat Ted van Leeuwen hem het vertrouwen gaf om voor de groep te staan."


[google]

"Ik sprak Gonzalo vaak over tactiek", vervolgt Hoogma in gesprek met Reedijk het AD. "Ook al heb ik maar een half jaar met hem samengespeeld, toch heb ik heel veel met hem gepraat. Daar heb ik veel van opgestoken. Ik kon het heel goed met hem vinden. Je ziet zijn gedachte over voetbal terug in dit FC Twente. Ze willen echt voetballen van achteruit, dus dat kan heel leuk worden."

Voor Hoogma wordt het ook een weerzien met een aantal spelers waarmee hij samenspeelde in de jeugd van FC Twente. Toch is er nog geen contact geweest over de wedstrijd. "We hebben elkaar nog wel eens geschreven, maar nu een paar maanden niet. Ik maak morgen wel even een praatje met hem, dat vind ik wel leuk", besluit Hoogma.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties