FC Twente Nieuws

Hoogma verklapt: 'Twente wilde me ook, maar ben supporter van Heracles'

Hoogma verklapt: 'Twente wilde me ook, maar ben supporter van Heracles'

Justin Hoogma besloot vorige week om terug te keren naar Nederland. De verdediger, die in de jeugdopleiding speelde van FC Twente, wist zich in vierenhalf jaar tijd niet in de basis te spelen bij Hoffenheim en besloot na diverse huurperiodes eieren voor zijn geld te kiezen.

Hij tekende een contract tot medio bij Heracles Almelo, de club waar hij in 2017 de transfer naar de Bundesliga verdiende. Hoogma blikt in de nieuwe Huis aan Huis Enschede terug op de periode bij de jeugdopleiding van FC Twente.

Hij sloot als 11-jarige jongen aan en had nog alles te bewijzen. "Dat was wel iets waar ik van jongs af aan van droomde. Maar je weet niet zeker of het ook zou lukken."

"Ik heb het heel goed naar mijn zin gehad. Op een gegeven moment wilde Jan Smit, de voorzitter van Heracles, mij heel graag hebben. Ik had al een keer meegedaan met Jong Heracles. Twente wilde me ook graag hebben."

Uiteindelijk koos hij voor Heracles en dat had twee redenen. "Ik heb besloten om naar Heracles te gaan, omdat ik dacht dat de kans om door te breken groter zou zijn. Bovendien, vanaf mijn zesde jaar zat ik er al op de tribune. Dit was een mooie kans om naar de club te gaan waar ik van jongs af aan supporter van was."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties