FC Twente Nieuws

"Hoop dat Danilo er meer gaat maken dan bij FC Twente"

"Hoop dat Danilo er meer gaat maken dan bij FC Twente"

De transfer van Danilo Pereira da Silva is officieel afgerond. De Braziliaanse spits heeft gekozen voor de gevoelige overstap van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord. In Rotterdam hoopt de kleine aanvaller weer aan spelen toe te komen, net als in het vorige seizoen bij FC Twente. Toen speelde hij op huurbasis voor de ploeg uit Enschede en maakte daar met name de eerste seizoenshelft indruk.

Na vijftien speelrondes stond de teller van Danilo op 11 doelpunten en 5 assists. Hiermee was hij betrokken bij meer dan 50 procent van alle doelpunten op dat moment. Na de winterstop en het wegvallen van Cerny kwam hij in een dip. Zeven wedstrijden was hij niet meer beslissend. Daarna herpakte hij zich enigszins en scoorde nog zes doelpunten in de laatste 11 wedstrijden.

"Ik hoop dat hij er voor Feyenoord nog meer gaat maken dan vorig seizoen voor FC Twente, dat een heel goed jaar had", vertelt de trainer in gesprek met de Telegraaf. "Dit seizoen heeft aangetoond, dat er op de spitspositie bij Feyenoord veel goals kunnen worden gemaakt. Als je de goals van Cyriel (Dessers, red.) en Bryan (Linssen, red.) bij elkaar optelt, kom je tot schitterende aantallen."

Een dergelijke dip kan hij zich komend seizoen niet veroorloven bij Feyenoord, maar voor nu is trainer Arne Slot zeer tevreden met de komst van Danilo. "Het zal zeker niet zo zijn dat Danilo de eerste en enige spits is van Feyenoord, want we zullen altijd twee goede spitsen moeten hebben. Net als alle andere spelers, moet hij er straks eerst maar eens voor zorgen, dat hij gaat starten", besluit Slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties