FC Twente Nieuws

HULDE! Derksen maakt Van Oostveen met de grond gelijk

HULDE! Derksen maakt Van Oostveen met de grond gelijk

Vandaag deed KNVB directeur Bert van Oostveen een aantal opmerkelijke uitspraken in gesprekken met diverse media. "Eerlijk gezegd acht ik de kans dat FC Twente volgend jaar betaald voetbal speelt niet heel groot", en "De zaak wordt onderschat. Het lijk ligt niet alleen al voor de kist, de begrafenis is al besteld. Ik zeg dit met pijn in het hart", waren uitspraken die hard aankwamen bij iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt.

Vanavond in de uitzending van Pauw was Johan Derksen uitgenodigd om te praten over de situatie bij FC Twente en haalde hier keihard uit naar Bert van Oostveen. Zelf was de directeur ook uitgenodigd door Pauw, maar hij had geen tijd. Jeroen Pauw vroeg Derksen wat hij Van Oostveen had willen zeggen.

"Dan had ik hem eens duidelijk gemaakt wat een parodie op een directeur betaald voetbal is. Want bij FC Twente zijn fouten gemaakt, maar Twente is daar ook heel zwaar voor gestraft. Ze hebben punten in mindering gekregen en ze mogen drie jaar geen Europees voetbal spelen. Vandaag is na het rapport het hele bestuursclubje dat overal verantwoordelijk voor is weggestuurd, maar voor meneer Oostveen, die een soort obsessie heeft als het over FC Twente gaat, is het kennelijk nog niet genoeg. FC Twente moet helemaal weg."

"En dan roept ie dat soort dingen, maar dat frustreert de onderhandelingen met de crediteuren. Er zijn geen echte supporters meer die hoeven te sparen voor een seizoenkaart voor volgend jaar want dan bestaat Twente niet meer. En je krijgt geen enkele commissaris meer die de problemen bij FC Twente op wil lossen, want de hoogste baas van het Nederlands voetbal zegt dat het al afgelopen is. Hij gaat erg ver want hij is namelijk niet de baas van de licentiecommissie, dat is een autonome commissie. Hij gaat dus op de plaats zitten van de licentiecommissie en spreekt zijn oordeel al uit. Het valt me nog mee dat ie niet gezegd heeft dat Munsterman en Van der Laan de doodstraf moeten krijgen."

"Daarnaast is het een beetje een selectieve verontwaardiging, want in het verleden zijn bij FC Utrecht, RKC, FC Groningen, Ajax en NAC ook vreselijke dingen gebeurd, en toen telde altijd het belang van zo'n club in de regio. Dat geldt voor FC Twente niet. Het is de vierde club van Nederland, er staat een prachtig stadion met 30.000 mensen, dus die club heeft écht een functie."

[google]"En het meest schandalige aan meneer Van Oostveen is dat Munsterman, Van der Laan en de RvC wat louche betalingen aan een Joegoslavische makelaar niet in de boeken hebben vermeld. Dat hebben ze in 2014 niet gedaan en toen konden ze dat ook in 2015 niet doen, en dat ziet hij nu als twee overtredingen. Maar ik denk dat het juridisch niet hard te maken is dat als je een misdaad hebt begaan, je hiervoor twee keer gestraft word. Als het maar één keer beoordeeld wordt dan is er helemaal geen sprake van dat FC Twente geen licentie krijgt. Ik denk als van Oostveen dit doorzet zijn baas in de raad van toezicht Ger van Meulen, dat is een rechter, dat die zijn juridisch vraagtekens hierbij zal zetten", besluit Derksen z'n relaas.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties