FC Twente Nieuws

"Ik ga niemand de schuld geven, ik moet het zelf doen"

"Ik ga niemand de schuld geven, ik moet het zelf doen"

Brem Soumaoro stond bij FC Twente jarenlang te boek als één van de grotere talenten. Bij FC Twente wist hij echter niet door te breken en koos ervoor om de club te verlaten. Na mislukte avonturen bij Go Ahead Eagles en het Italiaanse Livorno gaat hij nu voor zijn kans bij FC Den Bosch. Hier tekende de middenvelder een contract op amateurbasis.

Vorig seizoen keerde hij tijdelijk terug bij FC Twente, maar hier bleef het bij. "Je moet soms ook een beetje geluk hebben als voetballer. Ik stond op het punt van doorbreken toen er niet zoveel naar de jeugd werd omgekeken. Vorig seizoen trainde ik met de jongens die nu alle kansen krijgen in de voorbereiding. Wat als de staf van nu er toen was geweest?"

"Ik ga niemand de schuld geven", vervolgt Soumaoro het gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. "Dat de nieuwe staf nieuwe spelers haalt, die er meteen moeten staan, is logisch. Ik moet het zelf doen, van omkijken wordt niemand beter."


[google]

De inmiddels 24-jarige Soumaoro weigert op te geven en nu al te verdwijnen in het amateurvoetbal. "De meeste jongens waarmee ik in de jeugd van FC Twente speelde, zijn een andere weg ingeslagen. Ik ben gelukkig nog steeds actief in het voetbal. Ik had ook voor een baan kunnen kiezen, maar ik ben daar nog niet aan toe. Als kind had ik al in mijn hoofd dat ik prof wil worden, dat geef ik niet zomaar op", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties