FC Twente Nieuws

"Ik vond het vervelend omdat Munsterman het zei om me te kwetsen"

"Ik vond het vervelend omdat Munsterman het zei om me te kwetsen"

De Glanerbrugse voetbalclub GVV Eilermark bestaat honderd jaar en dat wordt gevierd met jubileumboek ‘GVV Eilermark, 100 jaar voetbal op de grens’. Eén van de personen die vroeger speelde voor Eilermark is tv-persoonlijkheid en FC Twente supporter Erik Dijkstra.

Hij schreef het voorwoord waarin hij vertelt over zijn relatie met oud-FC Twente voorzitter Joop Munsterman. "Iedere keer wanneer Joop mij in het vizier kreeg, dan kneep hij zijn oogjes dicht en zei: Zo daar hebben we Erik Dijkstra. Van Eilermark. Uut Glanerbrug. Glanerbrug mes in de rug."

"Aanvankelijk vond ik dat vervelend. Omdat het bedoeld was om te kwetsen. En omdat er een kern van waarheid in zit: Glanerbrug is nou eenmaal een dorp met een randje. Maar gaandeweg begon ik het juist te waarderen."

"Ja ik kom uit Glanerbrug, ik voetbalde bij Eilermark en ik ben er trots op. Want waar je voetbalt, bepaalt voor een deel wie je bent. Zoveel jaar na dato moet ik er eigenlijk ook wel om lachen. Mijn vader wás op een bepaalde manier Eilermark: een gewone man, die werkte in een fabriek. Hard, eerlijk, maar ook met een rafelig randje."

Jubileumboek bestellen

Het jubileumboek ‘GVV Eilermark, 100 jaar voetbal op de grens’ komt half december uit en zal bestaan uit 180 full color pagina's met een hardcover in A4 formaat. De prijs is 17,50 euro voor leden en 25 euro voor niet-leden. Een exemplaar reserveren? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar: eilermarker@home.nl.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties