FC Twente Nieuws

"Ik weet niet hoe dat komt, maar we spelen altijd goed tegen Ajax"

"Ik weet niet hoe dat komt, maar we spelen altijd goed tegen Ajax"

FC Twente Vrouwen-speelster Wieke Kaptein kwam na de gewonnen wedstrijd tegen Ajax in de spotlights te staan. De pas 16-jarige middenvelder stond in het duel vaak tegenover recordinternational Sherida Spitse, maar wist zich meer dan knap staande te houden.

Niet alleen Kaptein, maar de hele ploeg wist afgelopen zondag te presteren tegen de Amsterdammers. Hoewel de Tukkers een 2-0 voorsprong uit handen gaven en vervolgens ook nog rood kregen, zorgde Kerstin Casparij in de slotfase voor de 3-2. De winnende treffer bleek een beloning voor de vechtlust van de tien Twentse dames. "Ik weet niet hoe dat komt, maar we spelen altijd goed tegen Ajax", aldus Kaptein in gesprek met Huis aan huis Enschede.

Na de overwinning op Ajax staat FC Twente Vrouwen op de tweede plek in de competitie. Trainer Robert de Pauw lijkt zijn ploeg na een stroeve start steeds beter op de rails te krijgen. "Het gaat de goede kant op", zegt het 16-jarige toptalent. "We komen wat terug. In het begin was het nog even wennen. Een andere trainer, een andere speelwijze. Hoe moeten we druk zetten? Hoe moeten we opbouwen? Het was net iets anders."

Waar de piepjonge middenvelder onder De Pauw al meerdere keren in de basis heeft gestaan in het eerste van FC Twente Vrouwen, moet ze het bij Oranje voorlopig doen met een plek in de Onder17. Toch lijkt dat geen probleem te zijn voor het supertalent. "We zijn eerste geworden in de kwalificatiepoule voor het EK. We krijgen straks nog een andere poule. Het EK is in Bosnië", vertelt Kaptein.

Daarnaast komt het grote Oranje immers toch nog wel, zou je zeggen. "Of het echte Oranje een droom voor me is? Natuurlijk. Een hele grote droom. Ik moet gewoon mijn best blijven doen en me goed blijven ontwikkelen", besluit Kaptein vastberaden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties