FC Twente Nieuws

Ilic in elf minuten spelen al meer beslissend dan Bosch in 677

Ilic in elf minuten spelen al meer beslissend dan Bosch in 677

FC Twente sloeg in de laatste dagen voor het sluiten van de transferwindow toe door Halil Dervisoglu en Luka Ilic vast te leggen. Dervisoglu werd voor een seizoen gehuurd van Brentford FC en Ilic van Manchester City.

Dervisoglu werd gepresenteerd als de nieuwe nummer tien, maar Jans denkt daar inmiddels anders over. Hij ziet in hem een aanvaller voor de drie posities voorin die eventueel ook op tien kan spelen. Hij wordt door de trainer niet gezien als een directe concurrent van Jesse Bosch.

Luka Ilic werd door Streuer aangekondigd als de opvolger van de linkermiddenvelder Giorgi Aburjania, maar inmiddels is gebleken dat hij aanvallender veel beter uit de voeten komt. Ilic is van nature ook een aanvallende middenvelder en in de twee wedstrijden die hij inviel was hij dan ook de directe vervanger van Jesse Bosch.

[google]

In totaal kwam Ilic in zijn twee invalbeurten tot slechts elf minuten speeltijd, maar wat hij daarin deed is indrukwekkend te noemen. In zijn eerste invalbeurt tegen PEC Zwolle wist hij al na 69 seconden te scoren. Hiermee is hij de snelst scorende debutant ooit in een thuiswedstrijd.

Tegen ADO Den Haag mocht de Serviër vlak voor tijd opnieuw invallen en opnieuw was hij beslissend. Hij was degene die de voorzet gaf bij de 4-2 van Thijs van Leeuwen. Hiermee is Ilic in elf minuten voetbal al meer beslissend geweest dan Jesse Bosch. De uit De Lutte afkomstige middenvelder gaf tot dusver 'slechts' één assist in acht eredivisiewedstrijden.

Het is prettig voor Jans om te zien dat hij een goede back-up heeft voor de hard werkende Bosch. De Tukker mag dan achterblijven in het scoren van doelpunten en het geven van assists, hij is op dit moment een belangrijk onderdeel van de motor van de ploeg bestaande uit Brama, Roemeratoe en Bosch. Saillant detail is dat alle drie de middenvelders afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties