FC Twente Nieuws

Ilic komt niet meer in de plannen voor: "Dit had je kunnen zien aankomen"

Ilic komt niet meer in de plannen voor: "Dit had je kunnen zien aankomen"

Luka Ilic liet in zijn eerste seizoen bij FC Twente geen onuitwisbare indruk achter, door specifieke kwaliteiten van de aanvallende middenvelder zag Jan Streuer afgelopen zomer wel aanleiding om het huurcontract van de Manchester City-speler te verlengen. Tot nog toe is dat geen goed besluit gebleken.

De Serviër begon dit seizoen in de basis bij FC Twente, maar kreeg in de derde speelronde tegen SC Cambuur een rode kaart. In de elf wedstrijden die hierna volgden kwam hij slechts twee keer in het veld als invaller. Het leverde hem de ene keer 3 minuten en de andere keer 23 minuten aan speeltijd op.

Leon ten Voorde voorspelde al dat het een tweede verhuurtermijn niet zou gaan werken. "Ik wil hier achteraf niet mijn gelijk gaan halen, maar ik heb vanaf dag één wel geroepen dat er op het middenveld wat ontbreekt. En over doorgaan met Ilic, in wie ze bij de leiding allemaal rek zagen zitten, heb ik gezegd: 'die rek zit er niet meer in, die gaat het niet meer doen bij FC Twente.' "

"Hij neemt nu wel een plek in de selectie in, daar heb je wel geld voor betaald. Ze hadden er voorafgaand aan het seizoen gewoon een ander type middenvelder bij moeten halen. Ze hadden afscheid moeten nemen van een huurling die niet speelt. Dit had je kunnen zien komen", besluit de clubwatcher van FC Twente.

Waar Ilic tot nog toe 5 keer in actie kwam, speelde hij vorig seizoen 24 wedstrijden in de eredivisie. Ook toen was zijn bijdrage minimaal. Hoewel de aanvallende middenvelder af en toe zeker liet zien dat hij over een creatief vermogen beschikt, was hij betrokken bij slechts vier doelpunten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties