FC Twente Nieuws

Indonesische bond wordt na Oosterwolde en Hilgers gewezen op Everink

Indonesische bond wordt na Oosterwolde en Hilgers gewezen op Everink

De afgelopen twee wedstrijden werd de rechterkant van de defensie van FC Twente gevormd door Mees Hilgers en Luca Everink. Beide spelers hebben een Indonesische achtergrond en zouden daarom voor het Indonesische elftal kunnen uitkomen. Als het aan de media in het land ligt, moet de bondscoach de twee FC Twente-spelers in de gaten gaan houden.

Hilgers kwam al eerder in de Indonesische pictures nadat zijn zaakwaarnemer (Fardy Bachdim) hem via Instagram aan de PSSI, de nationale voetbalbond, had gelinkt. Nu wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. In Indonesië zijn de vele basisplaatsen van de jonge verdediger niet onopgemerkt gebleven. Ook spreekt men over zijn 'gelikte uiterlijk.'

Everink

Rechts van de centrumverdediger met het gelikte uiterlijk bevindt zich Everink. Ook zijn basisplaatsen hebben de andere kant van de wereld bereikt. Hij zou al eerder te kennen hebben gegeven dat hij het een eer zou vinden om voor het Indonesische elftal uitgenodigd te worden. Een saillant detail is dat de rechtsback bij dezelfde zaakwaarnemer zit als zijn eerder genoemde teamgenoot.

Oosterwolde

In de selectie van FC Twente bevindt zich naast Hilgers en Everink nog een verdediger met Indonesische roots. Jayden Oosterwolde heeft de mogelijkheid om voor Indonesië, Suriname of Nederland uit te komen.

In het afgelopen seizoen namen Suriname en Indonesië al contact op met de linkspoot. Destijds gaf de jongeling aan dat hij zich vol op Oranje wil focussen. Dit seizoen werd hij opgeroepen voor Jong Oranje. Hij moest echter afzeggen vanwege, zeer waarschijnlijk, een coronabesmetting.

De komende interlandperiode kan Oosterwolde nog altijd niet rekenen op zijn debuut in Jong Oranje. De linksback is namelijk niet opgeroepen door bondscoach Erwin van de Looij. Ook Hilgers en Everink hebben komend weekend even pauze. De twee zitten nog niet bij de selectie van Indonesië voor het aanstaande tweeluik met Taiwan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties