FC Twente Nieuws

Indonesische media: Voetbalbond wil welwillende Hilgers snel naturaliseren

Indonesische media: Voetbalbond wil welwillende Hilgers snel naturaliseren

Mees Hilgers heeft zich het laatste jaar uitstekend ontwikkeld bij FC Twente. De centrale verdediger werd afgelopen september zelfs opgeroepen voor Jong Oranje en maakte zijn officieuze debuut. Nederland is echter niet het enige land waarvoor Hilgers uit kan komen. Zijn moeder is namelijk Indonesisch, waardoor hij ook voor Indonesië uit zou kunnen komen.

Hilgers heeft eind vorig jaar, toen hij een brief kreeg van de Indonesische voetbalbond PSSI met een oproep om voor het land te komen spelen, al eens aangegeven open te staan om te spelen voor het Aziatische land. "Ik ben nog jong, doe het vrij goed, maar ik weet nog niet hoe ver ik ga komen in mijn carrière. We bekijken de papier, maar ik wil zeker uitkomen voor Indonesië. Het is zo’n groot en prachtig land en het is een eer om voor al die mensen te kunnen spelen", zei de jonge verdediger destijds.

Ondertussen speelt Hilgers nog steeds niet voor Indonesië en heeft hij zelfs al bij Jong Oranje gezeten. Toch lijkt een overstap naar het nationale elftal van het land van zijn moeder niet ver weg volgens de Indonesische media. Volgens diverse media is Indra Sjafri, technisch directeur van de PSSI, in Nederland geweest om elf spelers te bekijken die eventueel voor Indonesië zouden kunnen uitkomen.

Van deze elf spelers, heeft Sjafri er vier aangeraden bij bondscoach Shin Tae-yong. Om welke spelers dit gaat, wil Sjafri niet kwijt, maar hij zou volgens SINDOnews niet hebben ontkend dat het gaat om Ivar Jenner van FC Utrecht en Mees Hilgers van FC Twente. Ook zei Sjafri het volgende. "Ik heb spelers aangeraden bij bondscoach Shin Tae-yong. Het is nog steeds de beslissing van de coach, hij weet het beste wat hij op welke positie nodig heeft." Het is volgens de Indonesische media de bedoeling dat onder andere Hilgers zo snel mogelijk genaturaliseerd wordt, dus dat hij zo snel mogelijk Indonesisch wordt, waardoor hij voor het nationale elftal kan uitkomen.

Nou is de vraag of Hilgers het gaat doen. Eind vorig jaar maakte hij duidelijk bekend dat hij wel voor Indonesië zou willen uitkomen, maar dit is inmiddels alweer een hele poos geleden. Inmiddels heeft hij zich nog beter ontwikkeld en is hij zelfs al uitgekomen voor Jong Oranje. Afgelopen juli zei de 21-jarige nog het volgende tegenover NOS over de vraag of hij verwacht dat Nederland voor hem gaat komen door zijn stormachtige ontwikkeling. "Eigenlijk wel. Je gaat voor het hoogste. Als voetballer wil je het maximale eruit halen." Volgens de Indonesische media zou het in ieder geval nog steeds wel open staan om voor Indonesië te voetballen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties