FC Twente Nieuws

Internationals moeten mentaal weerbaar zijn: "Jongens zoals Ruíz zijn er op getraind"

Internationals moeten mentaal weerbaar zijn: "Jongens zoals Ruíz zijn er op getraind"

Buurman en rivaal Heracles Almelo staat momenteel op een keurige vierde plaats in de eredivisie en het succes is ook niet onopgemerkt gebleven bij de buitenlandse bondscoaches. Inmiddels hebben de Almeloërs drie internationals en Fardau Wagenaar vraagt zich af of Heracles hier uiteindelijk geen last van gaat ondervinden.

“Bij Heracles kan het zomaar zijn dat Mo Osman en Kristoffer Peterson het fysiek zwaar hebben. Osman vliegt vandaag (vrijdag) terug uit China, Peterson heeft zijn debuut gemaakt voor Zweden en Kuwas is al een tijdje terug. Hij heeft tegen de Maagdeneilanden gespeeld, maar eigenlijk ben je die jongens toch twee wedstrijden kwijt? De wedstrijd ervoor en de wedstrijd erna."

[google]

“Het is vooral de geest hè", reageert Ten Voorde. "Weet je nog Bryan Ruíz? Hij kwam altijd op vrijdag terug uit Costa Rica of een ander land uit Zuid-Amerika. Hij was dodelijk vermoeid, ging op vrijdagavond op het trainingscomplex van FC Twente een uurtje voor zichzelf trainen en de volgende dag schoot hij in de 89ste minuut de winnende treffer binnen."

De clubwatcher vindt dat het voornamelijk met de mentaliteit van de spelers te maken heeft. "Die jongens zoals Ruíz uit Zuid-Amerika die zijn er op getraind en voor deze jongens is het nieuw en dan is het zwaar”, besluit Ten Voorde.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties