FC Twente Nieuws

Interview Lukoki: "Ik werd misselijk. Je hoopt dat het niet zo erg is"

Interview Lukoki: "Ik werd misselijk. Je hoopt dat het niet zo erg is"

Jody Lukoki is één van de grootste pechvogels van het eredivisieseizoen 2021-2022. De aanvaller maakte afgelopen de zomer de overstap naar FC Twente, maar raakte al in zijn eerste trainingsweek zwaar geblesseerd. Hij scheurde een kruisband af met als gevolg een langdurig herstel. Zijn missie is nu duidelijk; dit seizoen in ieder geval nog een paar speelminuten meepakken.

"Al sta ik de laatste wedstrijd tien seconden op het veld, dan ben ik al blij." Toch zal hij geen onverantwoorde beslissingen maken en laat hij zich sturen door de specialisten. "Ik kan veel hopen en willen, maar als er negen tot twaalf maanden voor staat, moet ik dat wel respecteren. Alles wat eerder gebeurt, is mooi meegenomen."

De buitenspeler is inmiddels bijgekomen van de schrik. Toen hij te horen kreeg dat hij er misschien wel twaalf maanden uit zou liggen, draaide zijn maag om. "Ik werd misselijk. Je hoopt dat het niet zo erg is, maar als je de bevestiging krijgt is dat wel schrikken."

Tijdens zijn herstel kreeg Lukoki ook te maken met tegenslagen. "Eerst kun je nog niet zoveel, maar toen het een beetje de goede kant op ging, heb ik mijn hond uitgelaten. Die trok een beetje aan de riem en de volgende dag had ik een dikke knie." Het was een verkeerde inschatting van de speler zo laat Ralph Speerstra weten. De sportfysiotherapeut is belangrijk voor Lukoki.

"Ik verbaas mezelf iedere dag weer. Met behulp van Ralf. Hij heeft me echt goed geholpen, me laten beseffen dat het aan mezelf ligt. Hoe harder ik werk, hoe sneller het gaat. Als ik er met de pet naar gooi, dan duurt het alsmaar langer. Ik weet niet wat Ralf is. Of hij is een fysio, of hij is een mental coach. Alles wat 'ie doet, komt wel echt binnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties