FC Twente Nieuws

Jans benadrukt: "We hebben écht de beste videoanalist van Nederland"

Jans benadrukt: "We hebben écht de beste videoanalist van Nederland"

Afgelopen zomer werd afscheid genomen van nagenoeg de complete technische staf. De enige die mocht blijven was keeperstrainer Sander Boschker. Na de aanstelling van Ron Jans werd er een nieuw team om hem heen gevormd.

De assistent-trainers zijn Andries Ulderink en Ivar van Dinteren en de fysiektrainer is Nick Segers. Iemand die tot dusver niet of nauwelijks de media haalde is Davey de Jonge. Hij is de videoanalist van FC Twente en heeft daarmee een zeer belangrijke rol aldus trainer Ron Jans.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd de trainer gevraagd of hij de gespeelde wedstrijden helemaal terugkijkt. Dit doet hij niet, maar hij kijkt wel delen terug. Deze worden aangeleverd door De Jonge.

"Nee, de hele wedstrijd nakijken doe ik bijna nooit. We hebben écht de beste videoanalist van Nederland, Davey de Jonge. Die selecteert al beelden en dan kijken we met bijvoorbeeld de verdedigers de beelden weer terug. We hebben ook beelden van de trainingen. Dus we doen het meer individueel en het wordt dus geselecteerd."

[google]

Davey de Jonge is een goede bekende van Ron Jans. Beide heren werkten als samen bij PEC Zwolle. In 2017 vertrok De Jonge naar FC Twente, maar een jaar later maakte hij alweer de overstap naar Ajax. Afgelopen zomer koos hij voor een hereniging met Jans én met FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties