FC Twente Nieuws

Jans blijft kritisch na 'onprofessionele' en 'gemakzuchtige' tweede helft

Jans blijft kritisch na 'onprofessionele' en 'gemakzuchtige' tweede helft

FC Twente heeft zondag wederom goede zaken gedaan in de eredivisie. Door de 3-0 overwinning op RKC Waalwijk ging de ploeg van trainer Ron Jans over Feyenoord heen en steeg het naar de vierde plaats. Jans zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen, maar een mindere tweede.

"Over de eerste helft ben ik heel tevreden", vertelt de trainer van FC Twente tegenover ESPN. "We werden steeds beter hoe langer het duurde. Het laatste kwartier voor rust waren we heel goed. We hebben goede goals. Na rust ben ik niet tevreden. Daar moeten we het nog wel eventjes over hebben."

Waar met name over? "Dat als een tegenstander omschakelt van systeem, dan moet je daarop reageren. Zij gingen eigenlijk heel vroeg drukzetten met vier mensen. Dan moet je niet met drie mensen op gaan bouwen, want dan breng je elkaar alleen maar in de problemen. Dat is één. En twee, sommigen dachten: o, nou kan ik wel even een man uitspelen of een kort passje geven. Ik vond dat een aantal jongens niet scherp meer in hun hoofd waren. Gemakzuchtig, en dat willen we niet", aldus Jans.

Niet onlogisch, aangezien FC Twente met rust al 2-0 voorstond en de veel betere ploeg was. "Misschien niet onlogisch, maar het is onprofessioneel. Ze krijgen alle vrijheid om te voetballen. Je moet een wedstrijd lezen. We zijn er al een paar keer tegenaan gelopen dat we na een goede eerste helft niet meer reageren op wat de wedstrijd vraagt. Daar zijn we mee bezig, met beelden en gesprekken. Ik heb het in de tweede helft bij een aantal jongens niet gezien. Dus dat moet weer opnieuw. Het is mooi als je 3-0 wint. Dan kun je mooi aan de slag met dingen die beter moeten. Dat gaan we doen", besluit de oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties