FC Twente Nieuws

Jans blikt terug op hoogtepunt tot nu toe: "PSV kwam nog goed weg met deze uitslag"

Jans blikt terug op hoogtepunt tot nu toe: "PSV kwam nog goed weg met deze uitslag"

Tijdens de vierde speelronde van de eredivisie stond er direct een kraker op het programma. FC Twente ontving PSV in een uitverkochte De Grolsch Veste. Vorig seizoen was het duel al een genot om naar te kijken. FC Twente kwam binnen 25 minuten 3-0 voor, maar PSV kwam terug en maakte in de 94e minuut de 3-3.

Ook deze editie werd er weer één om in te lijsten, vooral voor supporters van FC Twente. De Tukkers speelden PSV de eerste helft werkelijk van de mat en stonden met rust 2-0 voor door twee doelpunten van Václav Cerny. Na rust verzwakte FC Twente wat en werd het 2-1. Daarna kreeg de thuisploeg weer wat meer grip op de wedstrijd en trok het ondanks een aantal kansen van PSV de overwinning over de streep.

Voor FC Twente-trainer Ron Jans is dit duel het hoogtepunt van de eerste seizoenshelft. "Als je met 3-0 wint van Groningen, is dat niet zomaar vanzelfsprekend, maar tegen PSV spreekt natuurlijk veel meer aan. Het was ook veel spannender", blikt Jans terug bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"Vorig jaar leek het alsof PSV begon met een paar pilletjes valium, want voordat ze het wisten stonden ze met 3-0 achter. Toen begonnen ze eigenlijk pas te voetballen. Met Götze, die de ploeg vorig jaar een beetje op sleeptouw nam. Ook Veerman begon te voetballen. Toen werd het gelijk. Maar nu niet. De overwinning was dik verdiend. Ze kwamen eigenlijk op bepaalde momenten nog goed weg met deze uitslag", aldus Jans.

Ook bij ESPN blikt Jans terug op PSV-thuis. "We haalden een enorm niveau. Dan krijg je natuurlijk ook een enorme weerstand. PSV werd overspeeld, maar kwam toch terug, het werd nog spannend", vertelt Jans.

Centrale verdediger en reserveaanvoerder Robin Pröpper kijkt ook terug naar de wedstrijd. "Het hele stadion beeft en zingt mee. Dat geeft ons energie. Dat was wel een wedstrijd dat je echt met kippenvel op het veld staat. Je moet gefocust blijven, en dat ben je ook wel. Maar ik probeer ook wel te genieten van wat er gebeurt", zegt Pröpper.

Jans is sowieso tevreden over de thuisduels van FC Twente. "Als je kijkt naar de amusementswaarde van onze thuiswedstrijden, zit dat boven de acht. Dat is echt hartstikke goed. Qua niveau, qua uitslagen en qua wat er gebeurt op het veld", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties