FC Twente Nieuws

Jans duidelijk: "Ik vind Necid een goede spits zonder snelheid"

Jans duidelijk: "Ik vind Necid een goede spits zonder snelheid"

FC Twente startte maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Ron Jans koos ervoor om een aantal talentvolle jongens met zijn selectie mee te laten trainen. Mees Hilgers, Casper Staring, Thijs van Leeuwen, Jayden Oosterwolde, Rohat Agca, Daan Rots en Giovarny Sluiter krijgen allemaal een kans van de oefenmeester.

Jans weet dat spelers vanwege de coronacrisis een tijdje niet hebben gevoetbald. "Daar moet je in de belasting rekening mee houden", vertelt Jans in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. "Daarnaast hebben we weinig spelers tot onze beschikking. Normaal wil je bijvoorbeeld ook vanuit de positie kunnen trainen, maar dat is er nog niet bij. Vanochtend hebben we acht-tegen-acht gedaan, waarbij elke partij één echte verdediger en één echte spits had. Het werd een soort 2-4-2 waarin ze speelden, niet ideaal natuurlijk."

FC Twente zou inmiddels de gesprekken hebben gestart met Tomáš Necid. "Ik vind Tomáš een goede spits zonder snelheid", laat Jans weten. "We zijn druk bezig de selectie op niveau te brengen. De afgelopen weken was ik voor 75 procent scout. Ik heb beelden van spelers bekeken, rapporten gelezen, zeker zes vergaderingen gehad om alle opties te bespreken. Er kwamen veel namen langs, de meeste vielen vrijwel direct af vanwege de financiën."

[google]

Jans beseft dat er op korte termijn huurspelers op de markt komen. "Natuurlijk is zelf opleiden, ontwikkelen en doorverkopen voor een club als FC Twente het meest interessant. Maar voor de korte termijn gaat kwaliteit boven of een speler wel of niet je eigendom is. Ik vind dit een interessant proces. Het wordt niet gemakkelijk, maar uiteindelijk gaat het hier omhoog", aldus Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties