FC Twente Nieuws

Jans heeft speciaal belang bij één WK-wedstrijd en ziet stroperig Oranje

Jans heeft speciaal belang bij één WK-wedstrijd en ziet stroperig Oranje

Terwijl het WK in Qatar in volle gang is, is FC Twente alweer begonnen met het hervatten van de trainingen. Woensdag was de eerste training in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Na de training was het weer tijd voor enkele interviews. Vragen over het WK konden natuurlijk niet uitblijven.

Trainer Ron Jans heeft nog niet één of andere metamorfose van het voetbal gezien op het WK. "Ik zie nog geen nieuwe ontwikkelingen", vertelt hij tegenover TC Tubantia. "Ik vind dat er over het algemeen heel zuinig en geduldig wordt gespeeld, pas in de tweede helft zie je vaak dat de wedstrijden ontbranden. Spanje-Duitsland was een geweldige wedstrijd, Mexico-Argentinië was interessant omdat het een echt gevecht was en ik ben onder de indruk van Frankrijk en Brazilië. Maar verder is het veel schaakvoetbal. De bal wordt vooral rondgespeeld op de eigen helft en Nederland doet helaas aan dat stroperige voetbal mee", aldus de oefenmeester.

Door dit stroperige voetbal is Nederland in de achtste finale nog niet zomaar langs de Verenigde Staten. Jans schat het duel in als een fiftyfifty-wedstrijd. "Nederland is altijd favoriet als ze tegen Amerika spelen, maar de Amerikanen hebben een perfecte mentaliteit, de teamgeest is goed en ze hebben dynamiek en frisheid in het elftal", zegt de hoofdtrainer van FC Twente.

Jans heeft speciaal belang bij één wedstrijd: Costa Rica-Duitsland. "Ik ga niet zeggen dat ik hoop dat Costa Rica verliest, want we hebben een Costa Ricaan in de selectie", doelt Jans op spits Manfred Ugalde. "Maar ik hoop wel dat we naar Costa Rica gaan. Ik denk trouwens wel dat Duitsland gaat winnen." Het duel wordt donderdagavond om 20:00 uur afgewerkt.

Mocht het land van Bryan Ruiz en Manfred Ugalde tot in de halve finale geraken, moet de afscheidswedstrijd van Ruiz verplaatst worden. Deze staat gepland voor zaterdag 17 december 23:00 uur. De kans is niet heel groot dat Costa Rica dit gaat halen. FC Twente zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon op maandag 12 december maar Midden-Amerika vliegen, om daar een trainingskamp af te werken en de afscheidswedstrijd van FC Twente-legende Bryan Ruiz te spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties