FC Twente Nieuws

Jans: "Het is geen excuus, maar je mist wel een type als Wout Brama"

Jans: "Het is geen excuus, maar je mist wel een type als Wout Brama"

Afgelopen zondag wist FC Twente niet te winnen van VVV dat één van de grote sensaties is sinds het begin van 2021. De ploeg uit Venlo won vier keer en speelde één keer gelijk. FC Twente had zondag het meeste recht op de overwinning, maar las je zelf niet scoort dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant. "Als je objectief naar die wedstrijd kijkt, dan hadden we gewoon moeten winnen”, zo is Jans van mening.

"Toen ik zondag thuiskwam, had ik het wel even gehad", erkent de oefenmeester van de Tukkers. "Ik was moe van alles en lag al om kwart over 9 in bed. Maar de volgende dag bruiste ik weer van de energie."

"Ik vind het een heerlijke uitdaging om voor de troepen te gaan staan als het even tegenzit", vervolgt Jans in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia. "Zo zit ik in elkaar. We moeten we ook niet te negatief doen na een nederlaag tegen VVV. Als we voor het seizoen hadden gezegd dat we in januari op deze plek zouden staan, en we hadden tegelijkertijd verteld dat we ook nog de jeugd hebben ontwikkeld zoals nu is gebeurd, dan was iedereen hartstikke tevreden geweest. Het is alleen wel heel vervelend dat we dat record (vijf thuisnederlagen op rij, red.) hebben verbroken."

Statistieken wijzen uit dat FC Twente momenteel met de jongste ploeg speelt van de eredivisie. Dit is dan ook terug te zien op het veld. "Als een aantal ervaren jongens wegvalt, merk je dat meteen, en bij ons zijn de spelers van midden twintig al de routiniers. Het is geen excuus, we zijn daarin ook zeker niet de enige in de eredivisie. Maar je mist wel een type als Wout Brama. Een zijn belangrijkste functies is het herkennen van situaties in het veld."


[google]

Wout Brama is er vanavond tegen Sparta niet bij. Hij is nog herstellende van een spierblessure. Zijn plek zal opnieuw worden ingenomen door Ramiz Zerrouki. Ebuehi is wel hersteld van zijn enkelblessure en zal starten in de basis. Ook is de verwachting dat Narsingh aan de aftrap zal verschijnen. Hij neemt de plek in van Thijs van Leeuwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties