FC Twente Nieuws

Jans in gesprek over slaapkoppen: "Van Polen was de wekker van Lukoki"

Jans in gesprek over slaapkoppen: "Van Polen was de wekker van Lukoki"

Een laatkomer en voetballer zijn kan soms zorgen voor onprettige situaties. Eerder ging het verhaal dat Joël Drommel zich zou hebben verslapen bij Oranje, waardoor hij op de tribune werd gezet. Meer recent overkwam Vitesse-spits Loïs Openda iets soortgelijks. Hij mistte daardoor de eerste helft tegen Tottenham Hotspur. Jody Lukoki scheen wekelijks te ontsnappen aan dergelijke taferelen, en dat kwam door: Bram van Polen!

In Goedemorgen Eredivisie komt het gesprek over laatkomers op gang door Ron Jans, die over Drommel begint. "Ik heb gehoord dat hij zich had verslapen, maar dat past ook helemaal niet bij hem." Dat moet als profvoetballer niet kunnen, zo vindt Hans Kraay Jr. "Het kan niet. Ik zit hier acht jaar en ik ben toch ook nooit te laat", vertelt Kraay Jr. op ESPN.

De reactie van Jans is milder, de oefenmeester haalt er een voorbeeld uit zijn eigen selectie bij. "Het gebeurt gewoon", stelt de trainer van de Tukkers. "Van de week zat ik met Lukoki en elke morgen belde Bram van Polen hem. Hij zei: 'je moet nu weg, want anders kom je weer te laat'. Dus Van Polen was de wekker van Lukoki."

Marciano Vink lijkt weer iets steviger in zijn commentaar. Hij steunt op het voorbeeld dat Openda heet. "Dat is dan wel laksheid bij de speler zelf. Spelers als Openda zien Vitesse denk ik toch als een tussenstation voor nog iets mooiers. Hij komt uit België en speelt misschien drie à vier jaar voor Vitesse. Dit is het podium waar jij je moet laten zien."

Kraay Jr. geeft aan dat ook de trainer voor een lastige keuze komt te staan in dit soort gevallen. "Je bent geneigd om te zeggen: 'een keer, ik laat hem toch spelen en de hele groep mag één keer in de fout'. Dat is het begin van het einde toch? Letsch heeft het goed opgelost, vind je niet?", vraagt de analist aan Jans. "Uitstekend, want hij heeft hem er gewoon naast gezet en de tweede helft wel weer gebracht, maar je kunt bij een wedstrijdbespreking gewoon niet te laat komen", besluit de oefenmeester het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties