FC Twente Nieuws

Jans kritisch over tweede helft: "Vooral achter hun aangelopen"

Jans kritisch over tweede helft: "Vooral achter hun aangelopen"

FC Twente heeft haar eerste Europese wedstrijd sinds acht jaar gewonnen, maar het gaat na afloop maar weinig over de wedstrijd. Middenvelder Ramiz Zerrouki gaf namelijk in een interview vlak na de wedstrijd aan dat hij graag de stap naar Feyenoord zou willen maken. We moeten alleen niet vergeten dat FC Twente met een 1-3 overwinning in Belgrado een prima uitgangspositie heeft geboekt voor het bereiken van de play-off-ronde van de Conference League.

Ook bij de Ron Jans en zijn spelers was de euforie na afloop niet heel groot. Dit had echter een andere reden. "Het was best raar, want je wint met 3-1 een Europese uitwedstrijd en toch was de stemming niet uitgelaten. Iedereen was kritisch over die tweede helft. We kregen in de eerste helft al snel de overhand en creëerden best veel mogelijkheden. Ook waren we redelijk effectief daarin. Zij hadden hun eerste echte kans pas vlak voor rust en dan hebben wij nog altijd Lars Unnerstall", vertelt de hoofdtrainer van FC Twente in gesprek met Leon ten Voorde van TC Tubantia.

"De laatste twintig minuten hadden we niet meer voldoende loopvermogen. Dat brak ons wel op. Ik moest wel een beetje denken aan de laatste twintig minuten van Monaco tegen PSV. Daar leek dit wel op. Als de tegenstander dan ook nog eens scoort, wordt het lastiger. Tot de tegentreffer kozen wij voor de voetballende oplossing, maar daarna hebben we vooral achter hun aangelopen", aldus Jans.

Vrijdag aan het einde van de ochtend vliegen de spelers en staf terug naar Nederland, om een hersteltraining af te leggen. Zondag staat de eerste competitiewedstrijd namelijk al weer op het programma. "De blik is nu gericht op zondag, want begint dan tegen NEC de competitie. De eerst komende wedstrijd is altijd het belangrijkste. Het gaat nu om het herstellen. Ik denk wel dat dit soort wedstrijden ons enorm helpen om het langer vol te houden", besluit de oefenmeester.

Zondagmiddag om 14:30 uur gaat FC Twente op bezoek bij NEC in het Goffertstadion in Nijmegen. Het uitvak is uitverkocht. Er zullen vijfhonderd Tukkers aanwezig zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties