FC Twente Nieuws

Jans kwaad: "Hebben van onszelf verloren"

Jans kwaad: "Hebben van onszelf verloren"

FC Twente wist zondagmiddag ondanks hele grote kansen niet te winnen bij FC Volendam. Sterker nog, de Tukkers verloren door een doelpunt van Zeefuik. Niet alleen maakte de ploeg van trainer Ron Jans haar kansen niet af, ook toonde het team niet genoeg inzet, zo zag ook Jans.

"Je weet als het goed gaat, dat er een keer een moment komt dat het niet goed gaat. Dat was vandaag zeker. Alleen weet je dat helaas nooit van tevoren. Ik vind dat we hebben verloren van een enthousiast Volendam, dat in de tweede helft de duels opzocht. We lieten onszelf aftroeven. We hebben meer van onszelf verloren dan van de tegenstander", vertelt de oefenmeester in gesprek met ESPN.

"We lijden achterin zo makkelijk balverlies. Daar ontstond een hele grote kans uit. Voorin hielden we de bal niet vast, we leden makkelijk balverlies en schakelden slecht. Je hebt wel eens van die dingen, dan moet je je inhouden. Ik ben echt ontzettend kwaad", aldus de gefrustreerde trainer van FC Twente.

Jans heeft zich erover geuit in de kleedkamer, maar wil niet vertellen hoe dat precies ging. "Dat zijn dingen voor in de kleedkamer. Stel je maar iemand voor die echt kwaad is en ook nog even moet wachten op de wissels, die na de wedstrijd nog een loopje moeten doen. Dan krop je het op en komt het er even uit."

Jans zag niet bij iedereen een waardeloze inzet. "Het geldt niet voor iedereen, maar als je speelt of erin komt moet je gewoon energie brengen. Bij ons waren er een aantal die niet de goede kop op hadden om de wedstrijd te spelen. Dan word je afgeblust, heb je balverlies en ga je tegen jezelf voetballen. Daar baal ik het meest van", zegt de trainer.

Jans is zichtbaar boos. "Dat gaat niet zomaar weg. De dingen die zijn besproken, doe ik het liefst intern. Uiteindelijk gaat het er ook altijd om dat je ze in de goede gemoedstoestand brengt. Het eerste kwartier leek het prima. Daarna kregen zij meer grip. We hebben tot aan een uur spelen de kans gehad om op voorsprong te komen. Dat deden we niet goed. Daarna heeft Volendam gewoon verdiend gewonnen", besluit Jans, die komende woensdag alweer aan de bak moet met FC Twente. Om 21:00 uur staat dan de wedstrijd tegen Excelsior in De Grolsch Veste op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties