Jans liet topscorer Danilo bewust gaan: "Dan is de mens belangrijker"

Eredivisie topscorer Danilo was zaterdagavond de grote afwezige bij FC Twente. De Braziliaan vloog in de winterstop naar Brazilië voor een ontmoeting met zijn familie. Bij terugkomst moest hij in quarantaine waarna hij slechts twee keer mee kon trainen in aanloop naar FC Emmen-uit.

We hebben voor de vakantie gezeten. Danilo, Zuid-Amerikaan, achtenhalf maand zijn familie niet gezien… Hij wilde zo graag terug en op een gegeven moment heb ik hem gezegd: dan moet je bij terugkomst in quarantaine. Als je dat accepteert dan laat ik je gaan. En dan is de mens belangrijker dan de spits die topscorer is."

"Donderdag is hij pas weer bij de groep gekomen. We hebben veel wedstrijden deze maand, ik wilde hem opstellen, maar soms moet je je verstand gebruiken. Daarom begon hij vanaf de bank."

In de tweede helft mocht Danilo invallen voor Menig en binnen een minuut was de Braziliaan beslissend. Hij scoorde zelf niet, maar gaf de bal mee aan Cerny die zijn tweede van de avond achter doelman Telgenkamp werkte. De Tsjech was op dreef want naast zijn twee doelpunten scoorde hij ook nog een assist. De Tukkers wonnen uiteindelijk met 4-1.