FC Twente Nieuws

Jans: "Moet Brenet er vaak aan herinneren dat hij verdediger is"

Jans: "Moet Brenet er vaak aan herinneren dat hij verdediger is"

Joshua Brenet tekende deze zomer na lang te twijfelen een tweejarig contract bij FC Twente. In Enschede is hij de vaste rechtsback. Tot dusver speelde hij dit seizoen iedere minuut en maakte hij zelfs een goal. Niet gek, want Brenet lijkt soms meer op een aanvaller dan op een verdediger bij de Tukkers.

De rechtsback komt veel mee op. "Brenet is een geweldige aanvaller", vertelt trainer Ron Jans tegenover ESPN. "Hij had tegen Cukaricki ook een paar geweldige acties. Maar we moeten er hem wel vaak aan herinneren dat hij op papier rechterverdediger is. Hij heeft natuurlijk wel iets toegevoegd aan ons vanaf januari."

Ook al won FC Twente met 4-1 en maakte Brenet een paar goede acties, toch probeert Jans de puntjes nog op de i te zetten. "Dat doen we altijd, individueel en als team. Alleen we hebben nu heel weinig tijd om alles na te bespreken, want zondag staat Fortuna alweer te wachten", aldus de trainer van FC Twente.

Zondag speelt FC Twente de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd staat onder leiding van Martin van den Kerkhof. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Afgelopen seizoen verloor FC Twente tweemaal van Fortuna Sittard. In Limburg werd het 2-1 en in eigen huis verloren de Tukkers met 1-2. De uitwedstrijd tegen Fortuna werd afgelopen seizoen overigens ook op 14 augustus gespeeld, net als de wedstrijd van zondag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties