FC Twente Nieuws

Jans na afloop van de eerste training: "Dat baart mij wel zorgen"

Jans na afloop van de eerste training: "Dat baart mij wel zorgen"

FC Twente stapte vrijdagochtend, als eerste club van Nederland, weer op het trainingsveld. De eerste training van het seizoen 2022-2023 stond namelijk op de planning. Dit gebeurde nog zonder spelers als Steijn, Sadílek, Cerny en Zerrouki. Nieuwelingen Mathias Kjolo en Przemyslaw Tyton waren wel aanwezig bij de training.

“Ik vind het mooi dat een trainer van 63 jaar gewoon weer vlinders in de buik heeft om weer te beginnen met de eerste training”, zo doelt trainer Ron Jans op zichzelf in gesprek met de NOS. “Ik vind zeven weken een goede periode voor een voorbereiding. Wij hadden de luxe dat we na de laatste speelronde gelijk vakantie hadden. Hoe langer je vakantie hebt, hoe meer je verliest.”

Dat FC Twente de eerste ploeg is die weer begint, heeft ook te maken met het Europese avontuur wat de Tukkers te wachten staat. “We moeten 4 augustus al klaar zijn voor de Conference League”, zo vervolgt Jans. “Zo kun je het heel mooi opbouwen, want de internationals kunnen nu nog een weekje, of een half weekje later aansluiten. En er moeten nog wat jongens bij.”

Jans had vandaag niet de beschikking over die internationals. Cerny (Tsjechië), Sadílek (Tsjechië) en Zerrouki (Algerije) ontbraken. “Ik ben een groot liefhebber van voetbal. Ook van het Nederlands elftal. Maar het gaat veel te veel om geld. Dat spelers na de competitie in z’n korte tijd nog eens vier wedstrijden moeten spelen zorgt voor overbelasting, dat zie je ook bij de blessure van Limnios. Dat baart mij wel zorgen”, zo besluit de oefenmeester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties