FC Twente Nieuws

Jans over aanstelling: "Ik dacht meteen: dit is een mooie klus, dit gaan we doen"

Jans over aanstelling: "Ik dacht meteen: dit is een mooie klus, dit gaan we doen"

Ron Jans is met zijn FC Twente geweldig begonnen aan het Eredivisie seizoen. Na tien wedstrijden bevinden de Tukkers zich op een knappe vijfde plaats. In gesprek met Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad blikt Jans terug op zijn begin bij FC Twente.

Aan het begin van deze transferzomer beschikte Ron Jans slechts over twaalf spelers, daarbij zaten ook nog eens vier keepers. Toch heeft Jans hier zich nooit zorgen over gemaakt. "Toen ik deze zomer begon, hadden we acht spelers en vier keepers. Ik heb toen meteen gezegd: we gaan hier iets van maken. Zo voel ik dat ook echt op zo’n moment. Ik dacht meteen: dit is een mooie klus, dit gaan we doen."

Jans zag de leegte in de selectie en staf misschien zelfs eerder als een voordeel dan een nadeel. "We konden de selectie en de staf volledig opnieuw inrichten. Er leefden best wel wat frustraties over het afgelopen seizoen, maar in de selectie zelf was dat geen slepend thema, simpelweg omdat het grootste gedeelte van de spelers al vertrokken was. Ondertussen hebben we echt een geweldige groep."

De kracht van Ron Jans ligt bij de samenwerking met zijn spelers, dit beaamt niet alleen hij zelf maar ook zijn aanvoerder Wout Brama. "Ik hecht eraan dat je prettig met elkaar samenwerkt, dat er een gezonde onderlinge communicatie is. Plezier, vertrouwen. Een zeker positivisme ook. Wout Brama zei laatst nog tegen me: ‘Jij benadrukt altijd wat mensen wél kunnen, veel minder wat ze niet kunnen’. Misschien is dat wel zo. Dat is geen bewuste strategie, het zit in me, zo heb ik heb het altijd gedaan", besluit de Zwollenaar.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties