FC Twente Nieuws

Jans overtuigd: "Wij zijn wel een kandidaat voor die plekken onder de top"

Jans overtuigd: "Wij zijn wel een kandidaat voor die plekken onder de top"

FC Twente staat er na 18 wedstrijden prima voor in de eredivisie. Hoewel er op het spel van de Tukkers het een en ander aan te merken viel, hebben Ron Jans en zijn mannen het eerste gedeelte afgesloten als nummer zes. De oefenmeester blikt tevreden terug, maar ziet ook verbeterpunten in aanloop naar de tweede seizoenshelft.

"De rek zit in de jongens die individueel nog beter en sterker kunnen worden", begint Jans in gesprek met de TC Tubantia. "En dan heb je het over de spelers die in balbezit het verschil kunnen maken en dat naar een hoger niveau kunnen brengen: spelers als Cerny, Misidjan, Van Wolfswinkel en Vlap."

Toch zal dit volgens de trainer van de Tukkers niet direct tot betere resultaten gaan leiden. "Maar als je beter gaat voetballen, wil dat nog niet zeggen dat je ook automatisch meer punten gaat halen. Wij hebben laten zien dat we op deze manier resultaten halen, maar we zijn nog niet in staat tegenstanders kapot te spelen."

Ondanks de mogelijke verbeteringen, denkt Jans dat het kapot spelen van tegenstanders ook na de winterstop lastig gaat worden."Dat zie ik in de tweede seizoenshelft ook niet zomaar gebeuren, omdat wij veel spelers hebben die heel grote kwaliteiten meebrengen, maar hun kracht ligt in eerste instantie niet in de kleine ruimte, of in het uitspelen van een tegenstander."

Afgelopen seizoen stortte FC Twente na de winterstop als een kaartenhuis in elkaar. "Hoe groot de kans is dat we weer zo instorten? Dat gaat niet gebeuren", zegt Jans. Het huidige niveau vasthouden wordt daarentegen wel lastig. "Het wordt een hele uitdaging dit puntengemiddelde voor te zetten in 2022. Ik denk dat wij niet boven onze stand leven, maar we zitten met dit aantal wel tegen ons plafond aan."

In de tweede seizoenshelft kan FC Twente zich volgens de 63-jarige coach gaan meten met de clubs buiten de top drie. "Tegen Vitesse (winst), AZ (winst) en Utrecht (winst en gelijkspel) hebben we toch tien punten gehaald. Wij zijn wel een kandidaat voor die plekken onder de top en dat mogen we gaan bewijzen", besluit hij vastberaden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties