FC Twente Nieuws

Jans pareert kritiek op wisselbeleid: "Heb gouden wissels gedaan"

Jans pareert kritiek op wisselbeleid: "Heb gouden wissels gedaan"

Als er kritiek is op Ron Jans bij FC Twente, zijn de wissels van de trainer meestal het onderwerp van gesprek. Vooral na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles in De Grolsch Veste begin november. Jans gaf zijn fout toe in deze situatie, maar zei ook dat een individuele fout leidde tot het dure puntverlies. Het was invaller Everink die een strafschop veroorzaakte.

Bij De Ballen Verstand van TC Tubantia wordt het wisselbeleid van Jans besproken. "Als mensen kritiek hebben op Ron Jans, vinden ze jou niet de wisselkoning van Twente, geloof ik", zegt clubwatcher Leon ten Voorde de trainer van FC Twente. Jans reageert. "Volgens mij is dat bij meerdere clubs. Het zal wel zo zijn."

Ten Voorde vraagt of Jans dat vaker heeft gehoord. Jans: "Ja, Leo Beenhakker noemde dat papegaaien volgens mij. Ik heb gouden wissels gedaan, ik heb wedstrijden weleens omgebogen. Ik heb ook weleens wissels gedaan die helemaal niet goed uitkomen. Tegen Go Ahead denk ik niet dat we door de tactische wissel hebben verloren. Het ging om vijf minuten. Het was een individuele fout."

Jans gaf zijn fout toe. Hij was het er echter niet mee eens dat het in de media werd beschreven alsof hij echt vond dat hij een grote fout had gemaakt. "Ik heb niet gezegd dat ik verkeerd heb gewisseld, maar wel dat ik misschien verkeerd gewisseld had. Of ik het de volgende keer weer zou doen, dat weet ik niet."

"Ik sta er juist voor om als een tegenstander alles of niets gaan spelen, om dan gewoon voorin te zorgen dat je druk op de bal hebt, zodat de keeper bijvoorbeeld de bal naar voren moet pompen. Dan sta je niet op je eigen zestien. In dit geval hebben we dat niet gedaan. Dat is uiteindelijk mijn beslissing. Achteraf is een koe in zijn kont kijken", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties