FC Twente Nieuws

Jans reageert op gele kaart: "Weer geleerd dat ik de wereld niet kan veranderen"

Jans reageert op gele kaart: "Weer geleerd dat ik de wereld niet kan veranderen"

Ron Jans kreeg donderdagavond een gele kaart tijdens het duel tussen FC Twente en ACF Fiorentina. Hij probeerde het publiek van de Tukkers te laten stoppen met het gooien van bier richting de bank en het uitvak van Fiorentina. De bank van de Italiaanse club en scheidsrechter Petrescu begrepen dit echter niet helemaal. Middenvelder Sofyan Amrabat probeerde de trainer van FC Twente te kalmeren en Petrescu gaf Jans een gele prent.

"Qua emoties gedurende de wedstrijd viel het wel mee", vertelt Jans volgens Voetbal International bij de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Bij het enige emotionele moment krijg ik geel. Ik wilde dat er gevoetbald werd", legt de trainer van FC Twente uit.

"Het is niet verstandig van het publiek om glazen bier te gooien naar de uitfans. Dan geef je alleen maar aanleiding om te stoppen. Maar goed, ik heb weer geleerd dat ik de wereld niet kan veranderen." Jans probeerde het wel, maar kreeg hiervoor de gele kaart van de Roemeense scheidsrechter Radu Petrescu.

"Er gebeuren zoveel mooie dingen in de wereld, maar er zijn altijd 'randdingen'. Daar baal je gewoon van. Maar ik maakte zeker niet het gebaar dat ik wilde stoppen. Ik baalde er gewoon van dat ze glazen bier gooiden. Dat heb ik ook tegen de scheidsrechter gezegd, maar hij zei: 'Sorry, je stond buiten je gebied'", aldus de oefenmeester.

Een wedstrijd stilleggen is Jans sowieso niet van. "Nee, ik ben niet van stoppen. Maar ik vind het wel echt belachelijk", doelt hij op het gooien van vuurwerk door de Fiorentina-fans richting de supporters van FC Twente. "Met Groningen speelden we tegen Inter, toen werden er vuurpijlen in het uitvak geschoten. Dat werd hier ook gedaan", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties