FC Twente Nieuws

Jans verafschuwt 'levensgevaarlijke' Fiorentina-fans: "Verpest de wedstrijd"

Jans verafschuwt 'levensgevaarlijke' Fiorentina-fans: "Verpest de wedstrijd"

Donderdag speelde FC Twente na een zinderende wedstrijd met 0-0 gelijk tegen Fiorentina. Daarmee zijn de Tukkers, na de 2-1 nederlaag in Florence, uitgeschakeld in de Conference League. Tijdens de wedstrijd gebeurde er nog wat anders. Fiorentina-supporters gooiden een vuurwerkbom en een fakkel naar beneden richting een vak met FC Twente-supporters.

De supporters van FC Twente werden gek en de scheidsrechter legde de wedstrijd even stil na beide incidenten. Toen de fakkel naar beneden werd gegooid richting het einde van de wedstrijd, liepen wat supporters vanuit Vak-P weg uit het stadion naar het uitvak. Na de wedstrijd waren er zelfs weer confrontaties tussen de supportersgroepen.

FC Twente-trainer Ron Jans hekelt het gedrag van de Fiorentina-fans. "Ik heb het met Groningen een keer bij Inter meegemaakt dat ze met vuurpijlen op andere supporters schoten. Levensgevaarlijk. Dit soort randdingen verpest het plezier en ook de wedstrijd", vertelt de oefenmeester tegenover TC Tubantia.

FC Twente verloor over twee wedstrijden met 2-1 van het Italiaanse Fiorentina. In de heenwedstrijd werd het 2-1 voor La Viola. De Tukkers wisten dit in de returnwedstrijd niet goed te maken, ondanks grote kansen van Vlap, Cerny en Brenet. Daardoor gaat FC Twente niet naar de groepsfase van de Conference League en kan het zich volledig gaan focussen op de eredivisie en de KNVB Beker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties