FC Twente Nieuws

Jans voelt zich bestolen: 'Manschot mist strafschop en rode kaart'

Jans voelt zich bestolen: 'Manschot mist strafschop en rode kaart'

Ron Jans voelde zich na afloop van de 2-1 nederlaag tegen sc Heerenveen bestolen. Volgens de oefenmeester van FC Twente werd zijn ploeg een honderd procent strafschop onthouden. Dit gebeurde in de eerste helft bij een 1-0 voorsprong voor de Tukkers. Zerrouki werd in de 10e minuut vastgehouden in de zestien, en dat had volgens Jans een strafschop moeten zijn.

"Dat was een honderd procent overtreding en dat kan in zo'n wedstrijd hartstikke bepalend zijn", aldus Jans in gesprek met RTV Oost. Net als scheidsrechter Manschot vond ook de VAR het geen strafschop. Was dit wel zo geweest dan had sc Heerenveen de wedstrijd waarschijnlijk ook af moeten maken met tien man. Het liep anders want vlak daarna scoorde sc Heerenveen de gelijkmaker.

"Het is jammer dat we zo'n als-moment nodig hebben en niet gewoon minimaal drie doelpunten maken in de eerste helft", vervolgt Jans het gesprek met Nico Wantia. "We moeten uitkijken dat we niet elke uitwedstrijd goed voetballen, maar niet scoren en verliezen."

Als FC Twente de kansen tegen FC Volendam en sc Heerenveen wel had afgemaakt, dan was het nu de koploper geweest van de eredivisie. Desondanks is Jans wel tevreden over het eerste deel van de competitie. "Ik ben heel positief over de eerste zeven wedstrijden, op het laatste halfuur bij Volendam na. Soms zit het niet mee, maar we halen wel ons niveau als team. Als je naar het aantal punten kijkt hebben we er eigenlijk drie te weinig."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties