FC Twente Nieuws

Jans wil als een dief in de nacht terug naar Enschede: "Snel de bus in"

Jans wil als een dief in de nacht terug naar Enschede: "Snel de bus in"

Kijkend naar het verleden dan is Sparta voor Ron Jans een ware angstgegner. Vandaag viel het kwartje eindelijk eens een keer zijn kant op en mocht hij de drie punten in de zak steken. Na afloop van de wedstrijd sprak hij met Cristian Willaert van ESPN die hem vroeg wat voor een wedstrijd het was.

"Snel de bus in. Dit is volgens mij voor ons het ideale scenario tegen Sparta. Dan is er ook nog geen publiek bij, kunstgras en de tactiek van de tegenstander. Dan moet je eigenlijk lelijk winnen en dat is onder mij nog nooit gelukt. Dus ik ben er hartstikke blij mee, en zo'n wedstrijd was het."

Jullie leken de code wel een beetje gekraakt te hebben. "In het begin wel, toen kwam Limnios twee keer gevaarlijk door, maar het verzandde wel weer een beetje. Einde eerste helft kregen ze nog een kopkans en het begin van de tweede helft vond ik ons helemaal niet goed."

Hier was wel een verklaring voor. "Omdat ze met twee spitsen speelden hielden we Brama bij het verdedigende centrum, maar dan moet je aan de zijkanten wel doordekken, en dat deden we eigenlijk niet. Hierdoor kregen we op het middenveld problemen. Dat hebben we gerepareerd, toen kwam de penalty en toen werd alles anders."

Maar vond de trainer van FC Twente het ook een strafschop? "Ik moet de beelden nog terugzien, maar ik hoor van onze mensen dat het een honderd procent strafschop was." Jans krijgt de beelden te zien en zegt vervolgens: "Kijk, hij maait alles mee. Dan is het toch een overtreding lijkt me. Maar ik ben ook van Twente. Nee, maar ik vind het ook een strafschop."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties