FC Twente Nieuws

Jans wil geen risico lopen met Aburjania: "Beter als hij er niet bij is"

Jans wil geen risico lopen met Aburjania: "Beter als hij er niet bij is"

De kans dat Giorgi Aburjania vanavond in actie komt tegen Fortuna Sittard is zeer klein. De middenvelder mag vertrekken bij FC Twente en zit in een afrondende fase met het Spaanse Real Oviedo. De club komt uit op het tweede niveau en staat op het punt de Georgiër definitief over te nemen.

Het is een goede reden voor Jans om Aburjania niet op te nemen in de wedstrijdselectie. "Ja, dat heeft wel invloed", erkent hij in gesprek met 1Twente. Als het definitief of bijna definitief is, denk ik dat het beter is dat hij er niet bij is. Hij kan zelfs in de warming-up geblesseerd raken en dat wil je als nieuwe club en als oude club niet."

"We hebben hem al vrij vroeg verteld dat hij te zwaar weegt op de begroting. Een groot compliment voor Giorgi hoe hij zich opgesteld heeft. Als hij weggaat heb ik in ieder geval prettig met hem gewerkt."

Best een goede voetballer

"En als hij blijft? Het is ook wel een goede voetballer eigenlijk", vervolgt Jans met een grote glimlach. "Maar de financiën spelen gewoon een hele belangrijke rol en dat is in deze situatie de beslissende factor."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties