FC Twente Nieuws

Jans worstelt met gevoelens: "Hele stap van rouw, naar gefocust zijn op winnen"

Jans worstelt met gevoelens: "Hele stap van rouw, naar gefocust zijn op winnen"

Vandaag heeft de selectie van FC Twente stilgestaan bij het onverwachte overlijden van Jody Lukoki. Ondanks het feit dat hij slechts enkele trainingen mee heeft gedaan, is de verslagenheid binnen de selectie groot. Degene bij wie het nieuws het meest hard is aangekomen zijn Jans en Misidjan.

De aanvaller werkte jaren samen met Lukoki bij de Bulgaarse topclub Ludogorets. In Bulgarije ontstond een ware vriendschap tussen beide spelers. Ron Jans werkte bij PEC Zwolle al samen met de kleine aanvaller en zorgde ervoor dat hij afgelopen zomer werd vastgelegd door FC Twente.

Jans heeft de selectie vandaag een video getoond met de sportieve hoogtepunten van Lukoki. Het valt hem zwaar als hij hieraan terugdenkt. "Hij ruste in vrede", is de reactie van de aangeslagen oefenmeester die het eigenlijk nog steeds niet kan geloven.

"Als je het nieuws hoort, denk je: dit is niet waar. De dagen, gisteren en ook vanmorgen, staan wel helemaal in het teken van verwerken, delen met elkaar en rouwen. Maar aan de andere kant moeten we morgen ook sportief weer een topprestatie leveren. Soms zijn de tegenstellingen in het leven wel heel groot."

"Vanmorgen nadat we het over Jody hebben gehad, heb ik ook in de staf gezegd dat ik me niet meteen in staat voelde om die knop om te draaien naar FC Groningen. Dus dat doen we na de training pas, om emotie en de wedstrijd gescheiden te houden. Maar het is een hele stap van rouw, van hele trieste gevoelens, naar gefocust zijn op winnen. Op agressief zijn en Groningen verslaan", zo besluit hij in gesprek met RTV Oost.

Woensdagavond zal voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen stil worden gestaan bij het overlijden van Lukoki. De spelers mogen zelf beslissen of dit wordt gedaan middels een minuut stilte of een minuut applaus. Morgen zal bekend worden voor welke van de twee opties wordt gekozen. De aftrap is om 20:00 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties