FC Twente Nieuws

Jans ziet kansen voor Van Gaals Oranje: "Sluit een overtuigende overwinning niet uit"

Jans ziet kansen voor Van Gaals Oranje: "Sluit een overtuigende overwinning niet uit"

Nederlands elftal is het WK begonnen met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden. Daarmee is Oranje als groepshoofd door naar de achtste finale, waarin de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het gaat opnemen tegen de Verenigde Staten. FC Twente-trainer Ron Jans is nog niet onder de indruk van het Nederlands elftal, maar ziet zeker wel kansen om ver te komen.

De eerste drie wedstrijden van Oranje gingen uitstekend met zeven behaalde punten. "Qua resultaat wel, maar qua uitvoering was het niet spectaculair, al lopen ze daar zelf ook niet voor weg", vertelt Jans tegenover VoetbalPrimeur. "Ik weet als trainer hoe het is als mensen een mening over het spel hebben. Het is nog wat traag, er wordt weinig gecreëerd en op doel geschoten, ze komen weinig in de zestien van de tegenstander, maar het kan straks zomaar anders zijn. Want win je van Amerika, dan zit je al bij de laatste acht. Tegen ploegen die zelf meer vooruit voetballen, kom je zelf beter in je kracht. Daar hopen we natuurlijk op."

Ook zegt de hoofdtrainer van FC Twente nog wat over het 5-3-2-systeem dat Van Gaal hanteert. "In de poulefase heb ik niet het voordeel van dit systeem kunnen zien, maar het kan zomaar zijn dat dat in andere wedstrijden beter tot uiting komt. Hoe Nederland het tegen Amerika gaat doen, laat ik uiteraard aan Louis van Gaal over. In de poulefase had ik het wel anders gedaan, maar Van Gaal heeft genoeg krediet en vertrouwen opgebouwd. Je bent ergens mee begonnen en dan stap je er ook niet zomaar vanaf, hoewel 4-3-3 in de poulefase wat mij betreft ook zeker had gekund", aldus Jans.

Ondanks het matige spel heeft Jans nog alle vertrouwen in het Nederlands elftal voor dit WK. "Van Gaal haalt zijn ploegen enorm uit de wind door wat hij allemaal gepresteerd heeft. Het voetbal is nog niet mooi om naar te kijken, maar met Louis van Gaal als bondscoach verliezen we niet vaak. Laten we dat zo houden. Als we weer zo spelen en roemloos worden uitgeschakeld door Amerika zonder dat we op het WK een wedstrijd écht goed gespeeld hebben, dan zal er meer kritiek komen, maar daar tegenover staat dat het ook weer heel snel kan omslaan als we Amerika overtuigend uitschakelen. Dat sluit ik niet uit", aldus de oefenmeester.

Jans denkt dat de VS zeker geen slechte tegenstander is. "Maar we moeten gewoon door, hoor. Het is geen poule meer, dus je hoeft niet te rekenen en weet waar je aan toe bent. Ik denk dat Nederland zowel als team als individueel beter is", besluit Jans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties