FC Twente Nieuws

Jansen constateert misplaatste arrogantie bij supporters FC Twente

Jansen constateert misplaatste arrogantie bij supporters FC Twente

Tijdens de uitzending van De tafel van Kees was er ruim aandacht voor de degradatie van FC Twente. Aangeschoven waren Kenneth Perez, Leon ten Voorde, journalist Willem Vissers en diens collega journalist Freek Jansen. Laatstgenoemde kreeg de volgende stelling voorgelegd: De degradatie van FC Twente is een verlies voor de eredivisie. Tot verbazing van de overige tafelheren was Janssen het oneens met de stelling.

"Ik heb oneens gezegd. Dat is ook wel een beetje omdat Leon hier zit en wat wil losmaken. Maar dat spandoek gisteren waarop stond: De eredivisie levert in, gecondoleerd met jullie verlies... Dat is nou typisch FC Twente van de laatste jaren. Die hebben geweldige supporters, alleen is het een misplaatste arrogantie geworden. Natuurlijk is FC Twente een verlies, maar NAC Breda is net zo goed een verlies en Roda betekent in Zuid Limburg ook wat. Dus het gevoel van FC Twente staat boven de rest..... Twente heeft het gewoon heel slecht gedaan. Als de competitie straks begint dan heb je hopelijk De Graafschap erbij, Fortuna erbij en misschien Cambuur erbij. Nou, dan denk ik dat niemand FC Twente mist."

[google]

Vissers: "Ik vind het een verlies voor de uitstraling. Zo'n groot stadion en daarvoor komt misschien een klein stadion terug. Wat betreft de uitstraling is het een verlies, maar voetbaltechnisch gezien niet. Ze hebben er gewoon niets van gebakken dit jaar en met afstand de nummer laatst geworden. Ze hebben het op het veld zelden laten zien dus op technisch gebied vind ik het geen verlies. Ze hebben nauwelijks een jeugdopleiding op dit moment. Er komt nauwelijks iets vandaan. Je hebt als club twee mogelijkheden. Of je hebt een goede jeugdopleiding als Ajax en je kan altijd spelers inschuiven. Of je moet gewoon een goede scouting hebben." Van beide was er aan het begin van het seizoen geen sprake.

"De degradatie is op basis van dit seizoen volkomen terecht", haakt Ten Voorde in. "Maar ik denk wel dat als je kijkt naar de status van FC Twente, dan is het wel een verlies voor de eredivisie. Dat spandoek waar Freek het over had was weer een reactie op de ongelooflijke haat van andere clubs richting FC Twente." Janssen: "Hoe is de haat gekomen dan? Ik weet nog dat ze kampioen werden dat ze in elk stadion stonden te juichen voor FC Twente. Dus het is niet iets van dit seizoen."
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties