FC Twente Nieuws

Jansen: "Heb me nog geen moment met de concurrentie beziggehouden"

Jansen: "Heb me nog geen moment met de concurrentie beziggehouden"

FC Twente Vrouwen begint vrijdagavond aan het nieuwe seizoen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. In de eerste speelronde is VV Alkmaar te gast in De Grolsch Veste. Ook de teruggekeerde Oranje Leeuwinnen (Kika van Es en Renate Jansen, red.) zullen zich weer gaan opmaken voor de competitie met FC Twente.

Dit doen ze met een nieuwe trainer. Robert de Pauw heeft het roer namelijk overgenomen van de vertrokken Tommy Stroot. "Natuurlijk: na al die jaren is het even wennen als er een nieuwe trainer voor de groep staat", geeft Kika van Es toe in gesprek met de TC Tubantia.

"Elke trainer heeft z’n eigen dingetjes", vervolgt Van Es. "We trainen nu bijvoorbeeld ’s ochtends in plaats van ’s middags en dat is even aanpassen voor mij, haha", zegt de international die tevreden is over de de ploeg. "Over de kwaliteit van de groep ben ik heel tevreden."

De olympiër is zelfs van mening dat de Tukkers er in de breedte sterker op geworden zijn. "We zijn weliswaar met Sisca Folkertsma en Lynn Wilms twee internationals kwijtgeraakt, maar daar staat ook de komst van enkele heel talentvolle speelsters tegenover. Ik denk dat we in de breedte zelfs sterker zijn geworden."

[google]

Ook Renate Jansen kwam in actie op de Olympische Spelen. Bij de terugkeer stond ook voor haar de nieuwe trainer klaar. "Het is na vijf jaar Tommy een nieuw begin. Dat is voor iedereen even schakelen. Of we weer de titelkandidaat zijn? Geen idee. Ik heb me nog geen moment met de concurrentie beziggehouden", vertelt Jansen.

Jansen: "Heb me nog geen moment met de concurrentie beziggehouden"

Het 'nieuwe' Feyenoord zou in de toekomst wellicht een concurrent kunnen gaan worden. "Dat Feyenoord er dit seizoen is ingestapt, is in elk geval een heel goede ontwikkeling voor het vrouwenvoetbal. De eredivisie heeft zulke grote clubs nodig. Maar ik heb geen idee wat we van ze kunnen verwachten", besluit de 30-jarige buitenspeelster.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties