FC Twente Nieuws

Jansen over zijn ondisciplinaire ploeg: "Het past niet bij AZ en het past niet bij de ploeg"

Jansen over zijn ondisciplinaire ploeg: "Het past niet bij AZ en het past niet bij de ploeg"

Komende zondag neemt FC Twente het op tegen een gehavend AZ dat een dramatische week achter de rug heeft. Na het ontslag van Arne Slot verloor AZ door twee rode kaarten van FC Groningen. Donderdagavond werd in Kroatië werd met 2-1 verloren van Rijeka, dit betekende voor AZ uitschakeling in de Europa League.

Na deze tumultueuze week voor AZ neemt de ploeg van nieuwe trainer Pascal Jansen het zondag op tegen FC Twente. In deze wedstrijd zullen Martins-Indi en Midstjo niet meedoen door de opgelopen rode kaarten in de wedstrijd tegen FC Groningen. De rode kaarten zijn geen incident te noemen, AZ pakte dit seizoen al 6 rode kaarten en daarnaast ook nog eens 37 gele kaarten.

Uiteraard is deze opmerkelijke statistiek ook Pascal Jansen opgevallen. "Dat is gewoon AZ onwaardig en zal de komende tijd de nodige aandacht krijgen. Het past niet bij AZ en het past niet bij de ploeg, we moeten het zo snel mogelijk uitbannen. Daar gaan we zeker de nodige energie in stoppen met zijn allen", aldus Pascal Jansen in gesprek met de Telegraaf.

Jansen heeft twee oorzaken voor de kaartenregen van zijn ploeg. "Het gaat in mijn beleving om twee zaken. Ten eerste: in hoeverre is het slim wat je doet? Soms is een gele kaart gewoon nodig. Dus: in hoeverre kun je hierin wat van elkaar opsteken, kan een jonge speler wat leren van een routinier? Zodat je aanvoelt wanneer je wél of niet een gele dan wel rode kaart voor het elftal móét pakken", besluit de pas zes dagen oude hoofdtrainer van de Alkmaarders.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties