FC Twente Nieuws

Jansen resoluut: "Supporters accepteren dat simpelweg niet meer"

Jansen resoluut: "Supporters accepteren dat simpelweg niet meer"

Zaakwaarnemer Rob Jansen verwacht een grote impact van het coronavirus op het uitgavepatroon van de clubs. Hij denkt dat clubs in ieder geval komende zomer veel minder geld gaan spenderen aan salarissen en ook aan transfersommen.

"Dat is duidelijk. Ethisch is het onmogelijk dat clubs nog honderd miljoen neertellen voor een speler terwijl supporters van die clubs naar de gaarkeukens moeten voor eten. Supporters accepteren dat simpelweg niet meer. Dat zou ook krankzinnig zijn", aldus Jansen in gesprek met Gouka van het Algemeen Dagblad.

Jansen, ook zaakwaarnemer van Noa Lang, heeft in zijn hoofd al uitgewerkt hoe het ongeveer zal gaan. "Er komen twee markers zoals wij dat noemen. Daar rekenen andere clubs hun transfers omheen." Als voorbeeld noemt hij een speler die van Ajax naar Atletico Madrid gaat. "Die speler vertegenwoordigde eerder een marktwaarde van vijftig miljoen, maar gaat nu voor circa 20 miljoen. Zo gaan andere clubs ook rekenen."


[google]

Dit zal niet alleen gaan gelden bij de grote clubs, maar ook bij de kleinere clubs als FC Twente dat het ook met minder geld moet doen. Van Leeuwen dacht komende zomer flink te kunnen verdienen door de verkoop van Drommel en Selahi. Beide spelers worden nadrukkelijk gevolgd. De kans is echter groot dat de geïnteresseerde clubs afhaken of lager in gaan zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties