FC Twente Nieuws

Janssen over Europese wedstrijd: "Die avond hadden we werkelijk helemaal niks te vertellen"

Janssen over Europese wedstrijd: "Die avond hadden we werkelijk helemaal niks te vertellen"

Willem Janssen speelde van 2011 tot 2013 bij FC Twente, dat hem overnam van Roda JC. Hij speelde bij de Tukkers met veel goede spelers en in grote wedstrijden. Hij kwam met FC Twente uit in de voorronde van de Champions League en de groeps- en knock-outfase van de Europa League en speelde met spelers als Nacer Chadli en Dusan Tadic.

Op basis van talent en kwaliteit is Nacer Chadli voor hem de beste speler met wie hij in Enschede samenspeelde. "Dat vond ik écht een begenadigd voetballer. Die had alles." Toch is Dusan Tadic de beste speler met wie hij ooit speelde voor de Twentenaren. "Het zit hem in zijn onverstoorbaarheid. Hij levert altijd. Dat vind ik de grootste kwaliteit van een voetballer. Bij FC Twente proefde je al hoe bezeten hij was."

"Die winnaarsmentaliteit hebben wij allebei. Maar hij heeft uiteindelijk meer overtuiging", vervolgt de inmiddels 35-jarige Janssen in gesprek met Stef de Bont van Voetbal International. "Zelfovertuiging, dat hij het verschil kan maken. Ik heb toch altijd een beetje mijn twijfels gehad. Ik speelde toen nog kort onder hem op het midden veld. Hij was altijd bezig met hoe hij aan gespeeld wilde worden, de connectie. Een voorbeeldprof."

Bij de Tukkers heeft Janssen een aantal mooie wedstrijden mogen spelen. Hij speelde onder andere tegen Ajax, PSV, Benfica, Schalke 04 en Fulham. Maar wie vond hij de beste tegenstander? "We speelden met Twente in de voorronde van de Champions League tegen Benfica. Luuk de Jong als aanvallende middenvelder, ik als pendelaar en Wout Brama als controleur. We speelden tegen Javi García, Axel Witsel en Pablo Aimar. Die Aimar was goed, niet te doen! Die avond hadden we werkelijk helemaal niks te vertellen." FC Twente verloor de heenwedstrijd met 3-1 in Portugal. Ondanks een vroeg doelpunt van Luuk de Jong in de terugwedstrijd wisten de Enschedeërs het tij niet te keren: de wedstrijd eindigde in 2-2.

Willem Janssen kwam tot 97 officiële wedstrijden voor FC Twente, waarin hij goed was voor dertien doelpunten en vier assists. In 2013 vertrok hij naar FC Utrecht, waar hij de laatste negen seizoenen heeft gespeeld. Afgelopen seizoen was zijn laatste seizoen als profvoetballer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties