FC Twente Nieuws

Janssen over incident Álvarez: "Duidelijk honderd procent rood"

Janssen over incident Álvarez: "Duidelijk honderd procent rood"

De twee meest controversiële momenten van afgelopen weekend zaten in de wedstrijd FC Twente - Ajax. Na afloop van het duel ontstond er veel commotie rondom de slaande bewegingen van Ajacieden Edson Álvarez en Davy Klaassen. Ook in Studio Voetbal kwamen de twee momenten afgelopen zondag ter sprake.

Theo Janssen had Klaassen bestraft met geel. "Deze vind ik lastiger dan die van Alvarez. Waarom? Omdat hij wordt vastgepakt en eigenlijk zijn arm los wil slaan. Daarbij raakt hij hem in zijn gezicht. Dat is lullig, maar ik vind dit geel", aldus Jansen in het programma op de zondagavond.

Echter had de oud-speler van FC Twente en Ajax het tweede incident wel met rood afgedaan. "Wat ik bij de eerste situatie erg vind, is dat er ten eerste een overtreding wordt gemaakt op een speler. Alvarez wordt neergehaald en die reageert daarop. Het maakt niet hoe, maar dan mag je gewoon niet zo reageren. Dat is duidelijk honderd procent een rode kaart", benadrukt de analist.

[google]

Dat de twee Ajacieden zich niet konden beheersen, had natuurlijk met het slimme spel van de Tukkers te maken. "Dat komt omdat ze verschrikkelijk zijn aangepakt door FC Twente. Twente heeft ze gewoon vanaf het begin bij de strot gegrepen, heeft ze niet laten voetballen waardoor Ajax alleen maar lange ballen heeft moeten spelen en heeft moeten vechten voor de tweede ballen."

Zo kwamen de Amsterdammers totaal niet in hun spel. "Ajax was super slordig, niets lukte en dan krijg je dit: afreageren. Het komt dus gewoon door FC Twente dat het heel goed gedaan heeft. Je zag dat Ajax het daar gewoon ontzettend moeilijk mee heeft. FC Twente heeft dat vorig jaar ook al gedaan, de ballen achter de verdediging gegooid, en dat hebben ze zondag herhaald. Daar heeft Ajax het gewoon moeilijk mee", besluit de Arnhemmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties